Knapriga saffransbiscotti med en ljuvlig smak av saffran.

Knapriga saffransbiscotti med en ljuvlig smak av saffran.

Saffransbiscotti

Eva Nordlinder Foto Thomas Carlgren
Gyllengula saffransbiscotti är fint att ha framme i en vacker glasburk.

Ca 30 st

100 g smör eller margarin
1 g saffran
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ dl sötmandel

GÖR SÅ HÄR 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffran.

2. Häll smöret i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner i smeten.

4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 25 min.

6. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg bitarna med snittytan uppåt.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 min.

Annons
Annons