Läcker glöggfudge till julens fikastunder.

Läcker glöggfudge till julens fikastunder.

Glöggfudge

Eva Nordlinder Foto Thomas Carlgren
Glöggfudge är glöggfestens självklara konfekt.

50–60 st

3 dl vispgrädde
1 ½ msk kakao
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g hackad mörk choklad, 70 procent
2 msk vinglögg
½ tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut kakaon i grädden.

2. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp smeten och låt den koka tills den når en temperatur på 125 grader.

3. Rör i den hackade chokladen, glögg och kanel. Rör om till en slät smet.

4. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, med bakplåtspapper i botten.

5. Låt fudgen kallna helt innan du skär den i bitar. Förvara i kylskåp.