Kom till vår bakmässa Alla älskar Hembakat 2018!

Bakmässa: Alla älskar Hembakat

Den 24–25 mars 2018 är det dags för Sveriges enda riktiga bakmässa för alla hemmabagare, proffs och glada amatörer. Alla älskar Hembakat är en inspirerande mässa som vänder sig till alla som tycker om att baka.

För andra gången anordnar Hembakat, Sveriges största baktidning, en mötesplats som går helt i bakningens tecken.

Det blir en helg med aktiviteter, rolig shopping och inspirerande föreläsningar, kurser och nybakat bröd. Dessutom kommer bakprofilerna Roy Fares, Sébastien Boudet, Dorotea Malmegård, vinnaren av Hela Sverige bakar 2017 Andréa Brändström och Frida Leijon med flera ge sina bästa baktips på stora scenen.

  • Var? Fyrishov, Idrottsgatan 2, Uppsala
  • När? 24-45 mars 2018
  • Kostnad? Från 195 kronor (endagsbiljett). Biljetter går att köpa på länken nedan.

HÄR HITTAR DU MER INFORMATION OCH BILJETTER

Schema scenen

Lördag
10.30–11.00 Linda Andersson
11.20–11.50 Andréa Brändström
12.10–12.40 Frida Leijon
13.00–13.30 Sébastien Boudet
13.50–14.20 Dorotea Malmegård
14.40–15.10 Fredrik Nylén
15.30–16.00 Mia Öhrn
16.20–16.50 Mattias Kristiansson
17.10–17.40 Maria Blohm

Konferencier: Catharina Enblad Nordlund.

Söndag
10.30–11.00 Fredrik Nylén
11.20–11.50 Maria Blohm
12.10–12.40 Dorotea Malmegård
13.00–13.30 Roy Fares
13.50–14.20 Prisutdelning tårttävling
14.40–15.10 Andréa Brändström
15.30–16.00 Daniel Lakatosz
16.20–16.50 Sébastien Boudet

Konferencier: Marie Serneholt.

Signeringar boktorget

Lördag
11.30 Linda Andersson
12.30 Andréa Brändström
14.00 Sébastien Boudet
14.30 Dorotea Malmegård
15.30 Fredrik Nylén
16.00 Maria Blohm
16.30 Mia Öhrn
17.00 Mattias Kristiansson

Söndag
11.30 Fredrik Nylén
12.00 Maria Blohm
13.00 Dorotea Malmegård
14.00 Roy Fares
15.30 Andréa Brändström
16.30 Daniel Lakatosz
17.00 Sébastien Boudet

Meet & Greet för VIP DIAMANT

Lördag kl 12.00–12.30
Söndag kl 12.00–12.30

Goodiebags för VIP Guld & VIP Diamant

Goodiebags hämtas i garderoben innan du lämnar mässan, då klipps samtidigt entrébandet av.

HÄR HITTAR DU MER INFORMATION OCH BILJETTER

Bakmässa alla älskar hembakat

KURSER

Gör business av din bakning

Välkommen på en kurs för dig som drömmer om att starta eget. Vi ger dig inspiration, tips och råd som hjälper dig att våga ta steget. Vi går igenom grunderna för att starta företag, vilka regler som gäller för bakning och försäljning. Som kursdeltagare får du också en prova på-prenumeration på tidningen Driva Eget (värde 230 kronor).

Kursledare:

Yasemin Bayramoglu, chefredaktör Driva Eget, berättar hur du gör en affärsplan och tänker kring varumärket.

Ulf Bokelund Svensson, VD Björn Lundén Information, reder ut vilken företagsform som är bäst och ger tips och råd om ekonomi och skatter (redovisning, administration och skatteregler).

Maria Wegscheider, miljö- och hälsoinspektör på Livsmedelsenheten på Miljöförvaltningen, redogör för vilka regler som gäller för att baka hemma och sälja.

Case: Så startade jag eget – Jessica Jowilin, ägare och grundare av Café Tant Gredelin, berättar om sin resa.

Dag och tid:
Lördag 13.00-15.00

Börja blogga och bli framgångsrik

Hur ska man tänka om man vill börja blogga – och så småningom tjäna pengar. Vi får lyssna på succébakbloggaren Fredrik Nylén som berättar om sin framgångsresa och ger dig värdefulla tips på hur du ska lyckas. Fredrik är även en duktig fotograf och berättar hur viktigt det är att lyckas med sina bilder.

Vi går även igenom de praktiska delarna som du behöver ha koll på när du satsar på en bloggkarriär. Caroline Ensér, affärsområdeschef Influencer på Bonnier Magazines & Brands presenterar framgångsrika tips och råd. Caroline har en mångårig erfarenhet av att jobba med influencers och leder utvecklingen av Bonniers unika nätverk för bloggare och influencers.

Dag och tid:
Söndag 13.00-14.00

Koka egen lakrits

Välkommen till vår kurs koka din egen lakrits med lakritsexperten Tuija Räsänen. Du får veta mer om lakrits och lära dig skillnaden mellan söt och salt lakrits. Under denna inspirerande kurs får du även vara med om en lakritsprovning.

Kursledare:
Tuija Räsänen, grundare av Lakritsfestivalen.

Dagar och tider:
Lördag 11.00-12.00
Lördag 15.00-16.00
Söndag 11.00-12.00
Söndag 14.00-15.00

Boende
Bo förmånligt på Elit Hotel under mässhelgen.

Boka här:  Elite Hotel Academia (Uppge bokningskod: ”Alla älskar hembakat”)

  • Superior enkelrum 890 kr/natt inklusive frukostbuffé.
  • Superior dubbelrum 990 kr/natt inklusive frukostbuffé.
  • Deluxe enkelrum 1190 kr/natt inklusive frukostbuffé.
  • Deluxe dubbelrum 1290 kr/natt inklusive frukostbuffé.


Mat
Restaurang finns i B-hallen och kommer att servera lättare rätter och smörgåsar.

Hitta till Fyrishov
Adress: Idrottsgatan 2, Uppsala

Med lokalbuss
Linje: 8, 100, 110, 111, 115 (Hållplats Svartbäckens Vårdcentral). Linje 10 (Hållplats Fyrishov).

Bil och parkering
Från E4 ta avfart 188 och kör mot Uppsala, följ skyltarna. Från övriga infarter finns det tydliga skyltar. Vi har gott om parkeringsplatser!

Med tåg
Fyrishov ligger cirka en kilometer norr om Uppsala centralstation och Resecentrum. Enklast är att ta lokalbussen eller taxi från stationen.

Till fots eller på cykel
Fyrishov ligger inom promenad- och cykelavstånd från Uppsala centrum. Det går en promenad/cykelväg längs Fyrisån hela vägen, det tar ungefär 20 minuter att gå.

Utställare

Amalfi decor
Becca Design
Bohman & Wiberg – Briscapo
Håkan Forslin Hembakat
Cervera
Chokladhotell & Pralinhuset
Finatårtan.se
Iderika
Haupt Lakrits
Hela Sverige bakar
Köket.se
Lakritsfabriken, Calibri Lakrits
Leijonbageri
Party Tajm
PotteryJo
Tant Fondant
Ängslyckans Café & Larsboda Lantgård
Mrs Curlies
Tårtdecor.se
Singö Choklad
Vegan Delights
Trade it north
Choklad & Lakrits
Tant Gredelin
Marsipanskolan, Mitt Söta Skafferi
The Broker Coffee
MaMacDo AB
Forsa Hembageri AB, Güntherska hovkonditori & Schweizeri
Gelateria Amore

…fler tillkommer

.HÄR HITTAR DU MER INFORMATION OCH BILJETTER

 

Baka som ett proffs

  • Gå i bagarskola hos Hela Sverige bakar-domaren Johan Sörberg
  • Fem lektioner i hur ditt bröd blir luftigt, smakrikt och vackert!
  • 47 minuter film där Johan berättar och bakar.
  • Johans bästa recept, med och utan surdeg.

NUVARANDE Missa inte Sveriges roligaste bakmässa i helgen!
NÄSTA Baconkex