maranger_drag

Så gör du randiga maränger – film

Anna Nordh och Thomas Hjertén
Överraska med randigt! Här visar vi steg-för-steg hur du lyckas med dina randiga maränger.

 
 

Färgglada maränger
Ca 46 st

Schweizisk maräng
100 g äggvita
3 dl strösocker
pastafärg, valfri

Du behöver
termometer
spritspåse
tyll

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 80 grader. Häll äggvita och strösocker i en metall- eller glasskål och ställ den över vattenbad. Vispa smeten med en handvisp tills den har nått 62 grader.
  2. Ta bort skålen från spisen och vispa smeten med elvisp tills den har blivit kall.
  3. Vänd en spritspåse in och ut och sätt den över ett glas, en kanna eller liknande. Använd en tandpetare som du doppar i färgen och dra 4 eller 5 streck från toppen till mitten av påsen.
  4. Vänd påsen åt rätt håll och sätt i en stor, rund tyll. Fyll spritspåsen med marängsmeten och tryck lite lätt på den så att färgen sprids ut en aning. Spritsa ut små toppar.
  5. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 40 min. Låt dem svalna.