Belgiska våfflor med Lakrits!

Nu har jag tagit fram ett till recept tillsammans med underbara Haupts Lakrits! Denna gång lakritsvåfflor, och vad passar väl bättre än att publicera det på självaste våffeldagen! 😉

Belgiska våfflor

Våfflorna blev magiskt goda, och det är verkligen något som du borde testa! Jag har hört många som säger att de inte tycker om lakrits, eller som använder turkisk peppar och kallar det ”lakrits” men där är det mest pepparen som man känner. Lakrits har en söt smak och går att använda istället för t.ex vaniljsocker så får du helt nya smakupplevelser!

Lakritsvåfflor

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 tsk bikarbonat
2msk Haupt lakritspulver från Kalabrien
1/2 tsk salt
4 ägg
150 gram smält, avsvalnat smör
5 dl filmjölk

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan.
2. Vispa äggen lätt i en annan skål och blanda i smör och filmjölk och tillsätt vätskan till mjölblandningen. Rör om ordentligt.
3. Grädda våfflorna i ett smort våffeljärn tills de är gyllenbruna.
4. Vispa grädden med lite lakritspulver.
5. Servera gärna med färska bär

Haupts Lakrits

Jag använde ett lakritspulver från kalabrien som är det absolut godaste lakritspulverjag testat, det smakar verkligen lakrits och har en rund och fyllig smak. Det är också mörkare än andra lakritssorter som gör att det blir mer ”lakritsfärg” på bakverken utan att man behöver tillsätta färgämne.

Våfflor till våffeldagen

Jag använde mitt belgiska våffeljärn från Nordic Ware, det är ett sådant där som man har på stekhällen och som är lätt att stuva undan istället för att ha ännu en maskin i hemmet, det gillar jag!

belgiskt våffeljärn

Måste tipsa om Haupts otroligt goda påskgodis också, så söta burkar och smak av rörsocker- och honungskaramelliserade italienska mandlar omgivna av lakritspulver från Kalabrien, salmiak och vit choklad. MUMS!Glad påsk!

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Skärmavbild 2017-03-30 kl. 23.19.32

Välkommen till Lindas bakskolas nya blogg – klicka till alla recept här!

Lindas bakskola har en ny adress. Klicka in och gå vidare till den nya bloggen!

bärpajlyxmarsan10

Knäckig bärpaj

En superläcker bärpaj med knäckiga smulor på toppen!

lyxigschwarzwaldtårta14

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.