Kokostoppar_farin2

Kokostoppar med farinsocker

av saga areng

Egentligen behövs inga fler recept på kokostoppar – det finns miljoner där ute som fungerar – men eftersom jag gjorde dem så tänkte jag att jag lägger ut ett recept ändå :-) Jag använde brunt farinsocker istället för vanligt socker för jag tänkte att de skulle få en lite kryddigare smak, och det fick de! Men det är ju inte nödvändigt så gillar man toppar med vanligt socker så går det också. Jag valde helt bort smör, mest för att jag behöver smöret till annat just idag men också för att det inte behövs! Och så hällde jag smält choklad över för att göra dem lite extra goda. Och för att jag är sjuk idag och då vet ju alla att man behöver kakor. Och choklad.

Följ gärna Brödklaras på Facebook här för mer inspiration! Om du har frågor kring recepten går det oftast fortare att få svar om du skickar ett meddelande till Brödklaras på Facebook – då plingar det till i telefonen!

Kokostoppar_farin

Topparna får en liten krans av smält socker runt sig vid gräddningen men den är bara att nypa eller klippa bort.

ca 12 st ganska stora

200 g riven kokos
200 g farinsocker
100 g äggvita (3 medelstora ägg)

Topping
70 g mörk choklad
riven kokos eller kokosflagor

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

2. Blanda riven kokos, farinsocker och äggvita i en skål. Forma 12 runda bollar av smeten och ställ på plåten.

3. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, lite kortare tid om du gör små. Låt svalna på galler.

4. Smält choklad över vattenbad och häll över topparna. Strö över riven eller flagad kokos. Njut!