Mudpie är galet gott och en perfekt dessert för den som gillar kaffe!

Mud pie är en favorit hemma hos mig – men så är jag en kaffeoman också 🙂  Det här är verkligen en dessert som man kan leka med och det finns lika många varianter på mud pie som det finns kokböcker. Typ. Minst ska den ha ett lager kexbotten och ett lager kaffeglass. Men man kan absolut lägga till ett lager till – grädde eller chokladganach till exempel. Eller bara dekorera med riven choklad, olika såser, spritsa grädde mm. En googling på ”mud pie” ger mycket inspiration!

Mudpie_2

Mudpie_1

Mudpie_3

Mudpie_4

Kexbotten
18 digestivekex, smulade
2 msk kakao
3 msk strösocker
150 g smör, smält

Kaffeglass
5 msk mjölk
1 msk snabbkaffe
1 burk kondenserad sötad mjölk (397 g)
2 ½ dl vispgrädde

Topping
kola- eller chokladsås

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda ingredienserna till kakbotten i en bunke och tryck sedan ut i en form, ca 22 cm i diameter. Ställ i frysen i 1 timme.

2. Koka upp mjölken och tillsätt snabbkaffe. Blanda det med den kondenserade mjölken och vispgrädden och vispa för hand tills allt är väl blandat.

3. Häll i formen på kexbotten och frys i minst 6 timmar. Dekorera med kola- eller chokladsås och servera!

NUVARANDE Mud pie
NÄSTA Lakritsskumbollar