Lättaste, mumsigaste fikat - pannkakstårta!

Pannkakstårta är det enklaste som finns att bjuda på och det är ju så gott! Och man kan ha nästan vad som helst i – lätt att anpassa efter sällskapet med andra ord!

Pannkakstårta_2

Pannkakstårta_3

Hur mycket av varje ingrediens man behöver beror på hur stor tårta man gör, hur stora pannkakorna är etc. Man kan ju se det som att när fyllningen tar slut är tårtan klar 🙂 Så här mycket använde jag iallafall

1 tårta

16 pannkakor
1 burk Nutella
5 dl grädde, vispad

Chokladganach
175 g mörk choklad, grovhackad
80 g grädde

Topping
30 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR
1. Bred ca 1 msk Nutella på en pannkaka. Lägg den på ett uppläggningsfat och bred 1 msk grädde över.
2. Upprepa och avsluta med den sista pannkakan utan Nutella och grädde på. Ställ i kylskåpet i 3 timmar, eller 1 tim i frysen.
3. Chokladganach: Lägg den hackade chokladen i en liten skål. Värm grädden till den nästan kokar och häll över chokladen. Rör till allt smält och låt stå en stund.
4. Häll ganachen över tårtan och sprid så mycket du vill. Lättast är att hälla mitt på tårtan och breda över toppen på tårtan och låta det rinna ned.
5. Smält den vita chokladen och ringla över i vilket mönster du vill. Eller strunta i den och servera som den är Eller med några läckra bär på kanske? Låt kreativiteten flöda!

Pannkakstårta_1

 

NUVARANDE Pannkakstårta
NÄSTA Hålkakor med anis & fänkål