Saffranstoppar_choklad_kokos

Saffranstoppar med chokladhatt

av saga areng

Lättare bakverk än kokostoppar finns knappast! Så enkelt att alla kan lyckas och perfekta att baka med barn. Saffranstoppar passar bra nu kring jul och blir lite extra lyxiga med en enkel chokladhatt på toppen!

Saffranstoppar_choklad_osI december skänker jag allt jag tjänar på min lilla blogg här på Hembakat till Operation Smile. Vartenda korvöre. Genom att du har varit här och titta på mitt recept så har du nu bidragit – TACK! Läs mer här 

ca 15 st

50 g smör
2 ägg
90 g strösocker (1 dl)
0,5 g saffran (1 paket)
200 g riven kokos (ett ganska vanligt paket)

Topping till hälften av topparna
32 g grädde (2 msk)
50 g choklad, grovhackad

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och ställ åt sidan.

2. Rör ihop ägg, strösocker och saffran i en skål. Tillsätt det smälta smöret och all kokos. Blanda och låt dra i 10 minuter.

3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut toppar, lite större än 1 matsked.

4. Grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter.

5. Måtta upp grädden i en liten såskastrull. Koka upp snabbt – precis när det börjar koka tar du bort grädden från plattan och rör ned chokladen. Rör tills allt smält samman och klicka 1 sked choklad över hälften av topparna – låt hälften vara som de. Men såklart går det utmärkt att dubblera receptet på toppingen och ha choklad på alla :-)

Saffranstoppar_choklad_kokos Strö lite extra kokos över för en snöig effekt :-) 

Saffranstoppar_utanMen de är såklart också goda precis som de är!