afternoontea

Afternoon tea i Sandviken

Igår var jag ute på ett riktigt mysigt event! Jag fick frågan från Sandvikens Folkbibliotek om jag ville vara med och anordna ett Afternoon tea och bjuda på recept från min bok Fredriks Fika. Det var verkligen hur mysigt som helst och det fikades, spelades musik och jag dekorerade lite morotskaka och pratade om allt kring boken, bloggen, Hela Sverige Bakar och annat smått och gott :)

afternoontea

Det fanns 60 platser och de tog slut på två dagar! Massor av trevliga människor som träffas och fikar, det passade ju mig som handen i handsken!

blåbärsrutor

Eftersom det var så stora mängder av fika så hjälpte underbara Linda på Hanssons mig och bakade 5 olika saker från boken, och det gjorde hon ju med bravur och lite till. Något som jag skulle behöva gå kurs i är att skära saker så att de blir lika stora, här var allt perfekta bitar! Tusen tusen tack Linda!

lakritssnittar

Självklart var det populära receptet på Lakritssnittar med på fikat!

afternoon tea

Det som bjöds på från boken var Morotskaka, kardemummasnurror, berlinerbröd, blåbärsrutor och lakritssnittar. Har du inte köpt dig ett exemplar av boken än så hittar du den här: Fredriks Fika

mototskaka

En väldigt mysig stund och väldigt roligt att vara i Sandviken på ett superfint bibliotek med så trevlig personal!

afternoon tea

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!