äppelpaj med tosca

Äppelpaj med tosca!

Den här pajen måste bara upplevas! Äppelpaj med tosca är det bästa sedan skivat bröd 😉 Det blir lite knäckig äppelpaj över det hela, och med mandel så blir det bara gudomligt gott!

äppelpaj med tosca

Vill du ha tips på fler goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer

äppelpaj med tosca

Äppelpaj med tosca

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1,5 msk vatten

Fyllning:
4 äpplen, t.ex granny smith
25 g smör
1 tsk kanel

Tosca:
100 g smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån

Gör så här:
1. Mixa smör, mjöl och socker i en matberedare eller för hand till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg. Låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tryck ut degen i en pajform på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
3. Skala och klyfta äpplena. Stek på medelvärme i cirka 5 minuter tills de börjar att bli lite mjuka. Pudra över kanel.
4. Blanda smör, socker, sirap, vetemjöl och mjölk i en kastrull. Smält samman och låt sjuda ett par minuter. Tillsätt mandelspånen.
5. Fyll pajskalet med äpplen och toppa med tosca. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter och toscan har fått fin färg.
6. Servera pajen ljummen med lite vaniljglass, så otroligt gott!

äppeltoscapaj

Att göra hemgjord paj är så mysigt tycker jag, och paj är ju alltid lika uppskattat till fika!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

äppeltoscapaj

Gillar du den här pajen så är jag säker på att du skulle älska min knäckiga äppelpaj också, receptet på den hittar du här: Knäckig äppelpaj

knäckig äppelpaj

Lycka till i köket, och se till att ha riktigt roligt i köket!

äppelpaj med tosca

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

recept på plättar

Plättar med vanilj!

Plättlätta plättar med smak av vanilj!

recept på naan

Naan – Indiskt naanbröd

Recept på det fantastiskt goda naanbrödet!

jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse – Enkelt och gott!

Enkel och underbart god jordgubbsmousse!

rårörd jordgubbssaft

Rårörd jordgubbssaft

Rårörd jordgubbssaft, som smaken av sommar på flaska!

ananasglass

Ananasglass – Enkelt och gott

Enkel och fantastiskt god ananasglass!