rorstrandskakan

Årets Rörstrandskaka

Igår var jag i Lidköping för att vara med när årets Rörstrandskaka utsågs. Det är en öppen tävling för alla där man lämnar in ett bakverk, och vinnarens kaka blir sedan serverat i Rörstrands Café.

brownie med marshmallow

Årets vinnare blev en häftig brownie med gianduja och havtornsmarschmallow!! Alltså, wow!! Så himla god! Det bästa är att du kan också smaka den inom kort på Rörstrands museum och Café! Vinnarbidraget lämnades in av Anna-Karin Hansson.  GRATTIS!

vinnare rörstrandskakan

Det var även massor av andra fina bidrag, och choklad verkade vara favorittemat!

chokladkakor

Jag var där och bjöd på lite smakprov från min bok Fredriks Fika.

fredriks fika

I juryn satt Gunilla från Letsfika.se och Inger som är museichef, även två från bageriet. jag var inte avundsjuk på de som satt i juryn, jag provsmakade och ALLT var hur gott som helst!

Jag träffade även min bloggkompis Hildas.se som numer bor i Lidköping! Tänk att man får vänner runtom i hela Sverige genom bloggen!

vinnare rörstrandskakan

Så bor du i närheten av Lidköping så tycker jag absolut att du ska vara med nästa år, ett roligt och trevligt event som väcker baklust!

 

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!