broccolipaj utan skal

Broccolipaj utan pajskal

Häromdagen när jag satt och tittade lite på Instagram så dök det upp en video där Martha Stewart gjorde broccolipaj utan pajskal, och det såg så himla gott ut! Jepp, jag följer henne :) Det dyker upp så mycket gott och bra där så för dig som gillar DIY och goda recept så är det ett hett tips!

broccolipaj utan skal

Nu vet jag inte om man får kalla detta en paj eftersom det inte är något pajskal, hur som helst så blev det verkligen supergott och superenkelt då man inte behöver fixa med pajskalet! Det går ju att stoppa i allt möjligt i, men jag nöjde mig med broccoli och cheddarost.

broccolipaj utan skal

Broccolipaj utan pajskal, 4 portioner

250 g broccoli
6 ägg
1 dl grädde eller mjölk (går att byta ut mot mjölk)
100 g riven cheddar eller annan smakrik ost
1 krm nymalen svartpeppar
0,5 tsk salt
1 msk smör

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Dela broccolin i mindre bitar och lägg dem i kokande vatten i 1 minut. Låt rinna av och grovhacka broccolin.
3. Vispa ihop äggen med grädden.
4. Blanda ner cheddarost, svartpeppar och salt samt den hackade broccolin.
5. Smörj 4 små pajformen med smör och fördela fyllningen i dem.
6. Baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills pajen har fått fin färg.
7. Servera gärna med en liten sallad.

TIPS: Vill du göra en stor paj så använd en stor pajform och öka tiden i ugnen till 30-35 minuter.

broccolipaj

Det går verkligen fort att göra de här pajerna, och de blev otroligt goda! Pajerna lossnade lätt från formarna också. Perfekt som förrätt eller en lättare lunch!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

paj utan skal

Jag älskar verkligen paj, men äter det inte allt för ofta då det blir så mastigt, men med den här pajen utan skal så kan faktiskt äta paj hur ofta som helst!

Här är en paj med skal, som jag göra flera gånger per år = Västerbottenpaj! Lika god året om och inte bara på kräftskiva!

vasterbottenpaj

Hoppas du testar pajen, jag lovar att du kommer att gilla den!

broccolipaj utan pajskal

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

saftiga muffins med smak av saffran

Saffransmuffins

Underbara saffransmuffins pudrade med florsocker!

Saftiga saffransbullar

Riktigt saftiga och goda saffransbullar!

saftigt cornbread, ett majsbröd från USA som är poröst och så gott!

Cornbread – Majsbröd

Fantastiskt gott majsbröd som passar perfekt till maten!

butterkaka med saffran fylld med mandelmassa och vaniljkräm

Saffransbutterkaka med mandelmassa

Lyxig saffransbulle med extra allt!

paj fylld med saffranskola

Saffranskolapaj – Kolapaj med en tvist!

Häftig paj med pepprkaksbotten fylld med saffranskola!