brödkrans

Brödkrans – Dekorativt och gott!

Det här är ett riktigt trevligt och gott bröd som passar perfekt att duka upp en buffé eller ett festbord med. Både gott och dekorativt! Jag dekorerade med olika sorters frön, dels för att det är fint, och så blir det så himla gott!

brödkrans

Är du sugen på att fläta lite mer avancerat kan du testa en femfläta. Video på den hittar du här: Femfläta

brödkrans

Brödkrans

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
7 dl vetemjöl special

Pensling:
1 ägg
vallmofrön, sesamfrön, solrosfrön

Gör så här:
1. Smula sönder jästen i en bunke.
2. Tillsätt vattnet i bunken och rör tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt olivolja, salt och nästan allt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
4. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
5. Dela degen i tre delar och rulla till cirka 60 cm långa rullar. Fläta dem och sätt ihop till en cirkel och fäst ändarna med varandra och dölj snuttarna nedåt.
6. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och täck med en duk och låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bröden med uppvispat ägg och dekorera med olika sorters frön.
8. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter tills brödet har fin färg och känns lätt. Innertemperatur på 98 grader om du vill vara 100% säker.

brodkrans

Vill du ha tips på fler goda bröd hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

brödkrans

Vill du göra ett riktigt dekorativt bröd så ska du testa mitt skådebröd, det här är perfekt att baka tillsammans med barn och ha som pyssel! Det är bara att gå loss och dekorera med olika sorters figurer och skapelser.

Receptet hittar du här: Skådebröd

skådebröd

Etiketter:

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

ostfrallor

Ostfrallor – Frukostfralla

Luftiga och goda frallor med ost!

bröd till soppa

Bröd till soppa – Brödsnurror

Brödsnurror – Supergott matbröd!

glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

Enkelt och gott glutenfritt bröd!

tekakor med äpple

Tekakor med äpple

Härliga tekakor med rivet äpple!

Formfranska

Formfranska – Rostbröd

Enkel formfranska som endast jäser en gång!