Bygg egen sänggavel

Bygg din egen sänggavel under tusenlappen!

Nu är ännu ett projekt klart här hemma! Jag har alltid velat bygga en egen sänggavel, men aldrig riktigt haft utrymme att göra den precis så som jag vill. Nu när vi har ett ordentligt sovrum så var det dags! Projektet blev såklart lite större än så, jag ville måla om, ha lampor, fixa och dona och piffa lite nu när jag ändå var igång :)

Bygg egen sänggavel

Ni som följer mig vet ju att jag är helt kär i blått, i alla nyanser! Så valet av kulör var inte så svårt. Jag valde färgen Plat du jour från Alcro på väggarna, en riktigt djupblå matt färg som skapar lugn och ro när man ska sova!

Måla om sovrum

Måla om gjorde vi faktiskt dagen efter vi flyttat in, eftersom vår säng inte gick att få upp för trappan så passade vi på när vi ändå hade rummet tomt :) Jag, Emil och morfar gick loss med rollrar och pensel. När man är tre stycken så gick det verkligen på ett kick!

Bygg din egen sänggavel DIYSedan slog jag och min kompis Mattias Hillberg våra halvkloka skallar ihop :) Vi åkte till brädgården Karl Hedin här i Hofors och köpte 3 st 540cm vita plank som vi delade på hälften. De tidigare ägarna lämnade kvar lite brädor i garaget så reglar fanns, och vi använde en lite mindre planka för att få lite variation på sänggaveln.

Jag är ju mest van att skriva recept, så här kommer receptet på en sänggavel!

Ingredienserna till en hemgjord sänggavel:

3 stycken reglar 45×45 a 120 cm långa
3 långa vitmålade plankor 22×195 cm a 540 (Som vi delade på två, så det bli 270 st)
1 planka 22×95 a 540 som vi också delade på två.
9 långa skruvar för att fästa reglarna i väggen
44 skruvar för att fästa plankorna i reglarna
1 liter vit kritfärg (eller annan vit färg)

Gör så här:
1. Sätt fast reglarna lodrätt i väggen med de långa skruvarna. En skruvdragare är bra att ha till hands!
2. Sätt fast plankorna i reglarna. Använd ett vattenpass för att få det så rakt som möjligt.
3. Avsluta med att sätta en av de smalare plankorna som ett hyllplan på toppen.
4. Måla med vit kritfärg. Sedan är det klart! Vi hade lite hemma som vi fick på en inspitrationskväll på Happy Homes här i Hofors, så det fick bli den.

Vi fick hjälp med att såga till plankorna så på riktigt, om vi inte hade tagit det otroligt lugnt som vi gjorde så skulle vi vara klara på ca 1 timme! Så otroligt enkelt! Kostnad för skruvar och plankor blev ca 600kr, så om vi inte hade haft lite saker hemma så tror jag att totalsumman hade hamnat på ca 900kr, vilket är riktigt billigt för en sänggavel!

Sänggavel

Plankan på ovansidan satt jag dit mest för att kunna sätta fast lamporna. Jag googlade och åkte runt och letade precis överallt efter den perfekta lampan. Sedan fastnade jag för den här lampan från House Doctor som jag köpte, lite industriell sänglampa som bara kändes rätt!

Sänglampa house doctor

Bäddningen är i samarbete med Kardelen – Lovely linnen. Lätt bästa slogan någonsin för den som inte gillar att stryka :) A little wrinkle is a good thing! Lakan som känns helt naturliga och helt underbara att sova i. Att de är sjukt snygga är ju bara ett stort plus! Världens bästa Sahra som jobbar där hjälpte till att styla till så det blev sådär fluffigt underbart! <3

Kardelen Lovely linen

Brickborden har min bonussyster Anneli Asplund designat, och det är mitt absolut finaste mönster! Hon vet att jag gillar det så mycket så jag fick en tavla med trycket till och med :) Hon är så go! Kika in här för att se alla fina saker hon gör: Anneko design (Hittar du det lilla hjärtat? Det är hennes signum)

Anneko design

Lampan till vänster är ett arvegods från gammelmor. Det var en rätt anspråkslös lampfot i trä som jag bara spraymålade vit och köpte en ny lampskärm på Ikea, den fick ett nytt liv och passade perfekt in i sovrummet!

bygga sänggavel

Mormor har vävt sängmattorna, sjävklart i min favoritfärg blått :) Det är lite extra roligt att inreda när det blir blandat nytt, gammalt, handgjort och köpt. En skön blandning helt enkelt!

Trasmatta

Vi sover som kungar i vårt nya sovrum och det är nu vårt favoritrum! Extra stort tack till morfar och Mattias som hjälpte till med både kunskap, sällskap och handkraft!

inreda sovrum

Jag gillar verkligen kontrasterna av det skarpt blåa och det krispigt vita!

sovrumsinredning

Det är ju inte bara här det blev blått och vitt, kika in här för att se när vi gjorde om hallen: Fredrik Fixar hallgolv

Hall före efter

 

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!