cheesecake med lime och kiwi

Cheesecake med lime och kiwi

Läcker cheesecake med lime och kiwi! Perfekt som dessert eller lyxigt fika. Den här är riktigt frisk och fina smaker av lime och kiwi!

cheesecake med lime och kiwi

Jag testade inte bara en gång utan två att blanda ner kiwi i fyllningen, tydligen stelnar inte gelatin då :) Man lär sig något nytt varje dag! Så kiwi uppepå, och lime i fyllningen fick det bli!

cheesecake med lime och kiwi

Cheesecake med lime och kiwi, 10 bitar

Botten:
15 digestivekex
75 g smör eller margarin

Fyllning:
4 gelatinblad
2 ägg
400 g färskost
2 dl crème fraiche
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 lime

Garnering:
3 kiwifrukter

Gör så här:
1. Smula sönder kexen fint, antingen för hand eller i mixer. Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
2. Tryck ut kexblandningen i springform på cirka 24cm i diameter och ställ i kylen.
3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
4. Dela äggen till gulor och vitor.  Vispa äggvitorna riktigt fluffiga.
5. Vispa äggulorna med färskost, crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och skalet från två lime.
6. Pressa saften från limen och värm upp saften i en kastrull. Krama ur vätskan från gelatinbladen och smält i den varma limesaften.
7. Vispa ner gelatinet i färskostblandningen under konstant omrörning så att den inte stelnar för fort.
8. Avsluta med att vända ner äggvitorna.
9. Fyll formen med fyllningen och ställ i kylen minst 4 timmar.
10. Lossa cheesecaken ur formen, jag skar längs med kanten med en kniv innan så att den lossnar jämnt.
11. Dekorera med kiwi, sedan är det bara att hugga in!

cheesecake med digestive

Jag slätar till botten med baksidan av en sked så att den blir riktigt rak.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

cheesecake med lime och kiwi

Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter

cheesecake med lime och kiwi

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Créme catalan är en Crème brûlée med smak av apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin!

Vit chokladmousse med smak av havtorn

Vit chokladmousse med havtorn

Vit chokladmousse med smak av havtorn!

Crème brûlée med smak av citron och äkta vanilj

Crème brûlée med citron

Perfekt krämig crème brûlée med smak av citron!

Dessert till jul i form av klassisk Ris à la Malta

Ris à la Malta med saftsås

Perfekt Ris á la Malta med saftsås!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!