Choklad och apelsinsnittar

Receptet på dessa choklad och apelsinsnittar har jag fått av min kära vän Åsa Sandelin. Hon är en riktig hejare på att baka! Närjag får idétorka du brukar jag fråga henna vad hon skulle ha gjort :)

sju sorters kakor

Det enda du ska ha lite koll på när du gör dessa är ugnen. De kan bli lite brända i kanterna om man inte vakar över ugnen mot slutet av baktiden.

Ingredienser:
100 g sötmandel
apelsinskal från 1-2 apelsiner
200 g smör
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2,5-3 dl vetemjöl

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka mandeln
2. Riv apelsinskalen fint, ta enbart det yttersta på apelsinen
3. Blanda alla ingredienserna i en skål till en lätt kladdig deg
4. Strö lite mjöl på bänken och dela degen i fyra delar
5. Rulla ut till längder och lägg dem på bakplåtspapperskladda plåtar, de flyter ut rejält, så ta bara en per plåt
6. Grädda på 200 grader i ca 13-15 minuter
7. Skär föriktigt till sneda kakor medan kakorna fortfarande är varma
8. Låt kakorna stelna innan du tar av dem från plåten.

choklad och apelsinsnittar

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

chokladbollstårta

Chokladbollstårta LIVE!

Chokladbollstårtan från Hembakats livesändning med Fredriks Fika!

kladdkaka med toscatäcke

Kladdkaka med Toscatäcke

Perfekt kladdkaka med tockatäcke.

Savoiardikex

Savoiardikex – Lady fingers

Savoiardikex, spröd kakor som även används till tiramisu

pizzabröd

Pizzabröd till sallad!

Gott pizzabröd som passar perfekt till salladen!

mandelkubbar

Mandelkubbar – Enkelt och snabbt!

Underbara mandelkubbar som är enkla och snabba att baka!