chokladfondant

Chokladfondant med Dulce de lechegrädde

Jag fortsätter på desserter nu när många vill ha tips på vad man kan göra till nyår. Något som aldrig är fel är en rejäl chokladfondant! Härligt kladdig inuti, och massor av choklad!

chokladfondant med dulce de lechegrädde

Denna chokladfondant serverade jag direkt i skålarna, men det går såklart utmärkt att tippa ur dem också. Dulche de lechegrädde är bara för att lyxa till det lite extra 😉

chokladfondant

Kolla in den krämigheten! MUMS!

Ingredienser 4 st. Chokladfondanter

100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 dl socker
0,5 dl kakao
0,25 dl vetemjöl

Dulce de lechegrädde:
2 dl grädde
2 msk dulce de leche

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Smörj formarna och pudra med lite mjöl.
3. Finhacka chokladen.
4. Smält smöret och smält chokladen i det varma smöret.
5. Rör ägg och socker tills sockret löst upp sig, vispa inte, bara röra.
6. Häll i chokladen äggblandningen under omrörning, sikta i kakao och mjöl och blanda till en jämn smet.
7. Fyll formarna med chokladsmeten.
8. Baka dem mitt i ugnen ca 8-12 minuter, beroende på hur din ugn brukar bete sig. Jag bakade dessa i 10 minuter.
9. Ska chokladfondanten ätas direkt så är det bara att servera, men om du ska låta dem stå ett tag bör du kyla ner dem snabbt så att de inte efterbakas så mycket i formen.
10. Vispa grädden och rör ner dulce de leche. Servera gärna med lite färska bär.

chokladfondant recept

Du typ måste smaka på smeten när du gör chokladfondant, godaste smeten ever! :)

För mer inspiration kan du kika in på mitt instagramkonto här: @fredriksfika

Letar du efter fler desserttips så hittar du hela samlingen här: Fredriks desserter

En liknande chokladfondant jag gjort är med dulce de leche i, alltså, så gott! Receptet på den hittar du här: Chokladfondant med dulce de leche

chokladfondant recept

Hoppas alla får ett riktigt gott slut och ett gott nytt! Jag står och väger på om jag ska göra den här chokladfondanten eller om jag ska göra min chokladmousse som jag gjorde tidigare i veckan, båda är ju lika goda! Receptet på denna hittar du här: Chokladmousse

Dessert till nyår

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

kanelbullepannkakor med pärlsocker

Kanelbullepannkakor

Pannkakor med smak av kanelbulle!

Créme catalan är en Crème brûlée med smak av apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin!

Vit chokladmousse med smak av havtorn

Vit chokladmousse med havtorn

Vit chokladmousse med smak av havtorn!

Crème brûlée med smak av citron och äkta vanilj

Crème brûlée med citron

Perfekt krämig crème brûlée med smak av citron!

Dessert till jul i form av klassisk Ris à la Malta

Ris à la Malta med saftsås

Perfekt Ris á la Malta med saftsås!