saftigt cornbread, ett majsbröd från USA som är poröst och så gott!

Cornbread – Majsbröd

När jag bodde i USA så bakade pappan i den familj jag bodde hos cornbread, det var första gången jag åt det och det är ett fantastiskt gott bröd. Det blir härligt sprött och så gott till all sorts mat, eller precis som det är tillsammans med lite smör och ost.

saftigt cornbread, ett majsbröd från USA som är poröst och så gott!

Just det här receptet är inte glutenfritt, men det borde gå bra att byta ut vetemjölet mot glutenfri mix.

Cornbread, 8 bitar

125 g smör
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl majsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2,5 dl filmjölk eller yoghurt
2 ägg
1 msk flytande honung

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på cirka 20×25 med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
4. Bland ner filmjölk, ägg och honung och rör till en jämn smet.
5. Fördela smeten i formen och baka mitt i ugnen i 35-40 minuter.
6. Låt brödet svalna i formen. Skär upp i rutor precis innan det ska serveras.

gott och enkelt majsbröd

Det här blev verkligen hur gott som helst, så det kommer definitivt bli fler gånger!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

gott cornberad som är ett enkelt matbröd

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

ostfrallor

Ostfrallor – Frukostfralla

Luftiga och goda frallor med ost!

bröd till soppa

Bröd till soppa – Brödsnurror

Brödsnurror – Supergott matbröd!

glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

Enkelt och gott glutenfritt bröd!

tekakor med äpple

Tekakor med äpple

Härliga tekakor med rivet äpple!

Formfranska

Formfranska – Rostbröd

Enkel formfranska som endast jäser en gång!