Froyo - Frozen yoghurt

FROYO – Yoghurtglass!

Det är som att någon bara har satt igång min glassmage! På grund av allt solsken så är det enda jag kan tänka på är glass, glass och glass :) Idag blev det ett test av FROYO, alltså frozen yoghurt som på svenska då blir fryst yoghurt hihihi. Det kallas froyo på coola glasställen, så då gör även jag det, och jag gillar att säga det!

Froyo - Frozen yoghurt

Jag smaksatte min frozen yoghurt med hallon, och det går alldeles prima att byta at det mot precis vad du vill! Jag sötade även sparsamt eftersom jag gillar den friska och syrliga smaken av både yoghurt och hallon. Smaka av när du mixat allt och se vad du tycker, vill du ha sötare, ha då i lite mer socker :)

fryst yoghurt FROYO

Ingredienser till FROYO och en form på 1,5 liter

1000 g turkisk yoghurt, på burk som är avrunnen
225 g frysta hallon eller andra bär
1 dl florsocker

Gör så här:
1. Blanda yoghurt, bär och socker i en bunke.
2. Kör med stavmixer tills bären mixats sönder.
3. Kör antingen smeten i en glassmaskin, eller tipps upp den direkt i en form och ställ i frysen i 4-5 timmar. Gör du den i glassmaskin får du en jämnare frysning på glassen, men jag tyckte det fungerade utmärkt att frysa den som den var.
4. Ta fram glassen ca 30 minuter innan den ska serveras så den inte är stenhård.

gör din egen froyo

Det här är verkligen det enklaste sättet man kan göra glass på :) Jag kom på efteråt att jag skulle kunna doppat formen i varmt vatten och tippat ur den, få skulle man kunna skära skivor. Det ska jag testa nästa gång!

Froyo, Frozen Yoghurt

Gillar du denna så skulle du älska min Paleoglass! Gjord på bär, cashewnötter och kokosmjölk. Kika in på receptet här: Paleoglass

frozen yoghurt

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!

pepparkaksbox

Pepparkaksbox – Godisbox

Enkelt och roligt pepparkakshus gjort som en låda med godis!

Recept på trillingnöt, mjölkchoklad och hasselnötter

Trillingnöt – Recept på trillingnöt

Recept på den älskade trillingnöten!

en klassisk radiokaka med choklad och kex

Radiokaka

Klassikernas klassiker – Radiokaka!

saftiga muffins med smak av saffran

Saffransmuffins

Underbara saffransmuffins pudrade med florsocker!