hallonbiskvier

Hallonbiskvier med vit choklad

Biskvier i alla former är alltid uppskattat till fika, och det är roligt att göra dem med lite olika smak och utseende! Idag blev det riktigt smarriga hallonbiskvier med vit choklad! Emil är ju glutenintolerant så han älskar när jag bjuder på biskvier här hemma!

hallonbiskvier

Jag doppade mina hallonbiskvier i vit choklad, jag tycker att det passar så bra med det ljust rosa, och så är det ju gott!

hallonbiskvier

Hallonbiskvier, cirka 20 stycken

200 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl hallon

200 g vit choklad till doppning

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan i en bunke, tillsätt äggvitan och blanda ihop till en jämn smet.
3. Spritsa små rundlar stora som 5-kronor på bakplåtspappersklädd plåt.
4. Baka mitt i ugnen i 10 minuter, låt svalna på plåten.
5. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till det är riktigt fluffigt. Tillsätt hallonen och vispa tills det har gått ihop sig till en jämn smörkräm. Använder du frysta hallon, låt dem tina på hushållspapper så det inte blir för mycket vätska.
6. Spritsa eller skeda på fyllningen på botten så att de blir toppiga.
7. Ställ biskvierna i kylen så att de blir riktigt kalla.
8. Smält den vita chokladen i mikro eller över vattenbad, smält försiktigt eftersom vit choklad smälter snabbare än mörk.
9. Använd en tandpetare och tryck i botten på biskvin, doppa sedan i den vita chokladen så att det täcker kanterna.
10. Låt stelna i kylen.

Biskvierna håller minst en vecka i kylen, och jag brukar även frysa in några och det går jättebra.

doppa biskvier i choklad

Såhär doppar jag biskvierna så blir det inte så mycket kladd!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

hallonbiskvier

Hallonsmörkrämen är gudomligt god! Jag älskar verkligen att göra små söta biskvier!

paronbiskvier

För något år sedan gjorde jag d ehär päronbiskvierna som smakade ungefär som glassen piggelin! Så underbart goda! Receptet hittar du här: Päronbiskvier

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Målade bakelser

Målade bakelser med jordgubbssmak!

Läckra målade bakelser, en unik bakelse till varje person!

stenkaka

Stenkaka – Knäckig fylld långpannekaka

Knäckiga fyllda havreflarn i långpanna!

churros med kanel

Churros – Recept på churros

Fantastiskt goda churros med smak av kanel!

chokladbollens dag

Chokladbollens dag – Massor av recept!

Alla recept du kan tänka dig till Chokladbollens dag!

petit chouxer hallonmousse

Petit chouxer med hallonmousse

Små söta petit chouxer med en sötsyrlig hallonmousse.