hallongrottor

Hallongrottor – Favoritsmåkaka!

Vem kan egentligen motstå en riktigt god hallongrotta? Det spelar nästan ingen roll vilka andra kakor man dukat upp med, en perfekt hallongrotta slinker alltid ner ändå!

hallongrottor

Här är mitt recept på hallongrottor. Jag använder mig av florsocker i degen för att degen blir extra lätt att forma och de spricker inte så mycket i ugnen som de kan göra ibland.

Vill du ha fler tips på goda småkakor, både klassiska och några nyheter så hittar du alla mina recept här: Fredriks småkakor

recept på hallongrottor

Hallongrottor, 30 st

200 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hallonsylt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör samman smör, florsocker och vaniljsocker tills välblandat.
2. Blanda vetemjöl med bakpulver och arbeta in i smöret till en smidig deg.
3. Tippa upp degen på bakbordet, dela den i två lika stora delar.
4. Rulla ut två långa rullar, dela varje rulle i 15 delar.
5. Rulla varje del till en boll och tryck med lillfingret i mitten så att du får ett djupt hål. Jag gör det medan jag rullar bollarna så att jag inte får sprickor i kakan. Lägg på bakplåtspapper.
6. Fyll varje kaka med en klick hallonsylt. Jag tycker det är enklast att använda en engångsspritspåse så blir det inte så mycket kladd.
7. Baka mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

recept på hallongrottor

Degen är verkligen lätt att arbeta med. Se bara till att du har rumsvarmt smör så är det väldigt enkelt att arbeta ihop till en smidig deg.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

hallongrottor recept

Innan ugnen, nu börjar man bli riktigt sugen!

hallongrottor

Kakorna är väldigt goda lite varma, så testa en på en gång!

Gillar du klassiska kakrecept så kommer du att älska milanostängerna! Receptet på dem hittar du här: Milanostänger

milanostänger

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

kantarellpaj med västerbottensost

Kantarellpaj med västerbottensost

Underbar paj med kantareller och västerbottensost!

Bullar med vaniljkräm, solskensbullar

Bullar med vaniljkräm – Solskensbullar

Fantastiska bullar fyllda med vaniljkräm!

äppelkaka med mandelmassa

Äppelkaka med mandelmassa

Fantastisk äppelkaka med mandelmassa!

kanelbullar med brynt smör

Kanelbullar med brynt smör

Fantastiska kanelbullar med brynt smör!

fläskfilégryta med kantareller

Fläskfilégryta med kantareller

Fantastisk fläskfilégryta med kantareller!