hamburgerbröd

Hamburgerbröd – Baka själv!

Förra veckan så hade jag och Micke Brunk lite experimentverkstad hemma hos honom. Nu i sommar är han sugen att köra ett pop up-burgerställe här i Hofors. Så jag testade ett GRYMT gott hamburgerbröd, och han stekte supergoda högrevsburgare och så gjorde vi en massa olika milkshakes också såklart!

hamburgerbröd

Bröden blev riktigt fluffiga och möra, och passade perfekt tillsammans med hamburgarna. De här måste bara testas! Bröden går självklart bra att använda till vegetariska alternativ som vegoburgare eller halloumiburgare också!

hamburgerbröd

Hamburgerbröd, 20 stycken

2,5 dl mjölk
2,5 dl vatten
50 g jäst
50 g rumssmör
12 dl (720 g) vetemjöl
2 tsk salt

Pensling
1 ägg
Sesamfrön

Gör så här:
1. Blanda mjölk och vatten i en kastrull och ljumma till 35-37 grader.
2. Smula jästen i en bunke. Häll över degvätskan och rör tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt det rumsvarma smöret och allt vetemjöl och arbneta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
4. Avsluta med att tillsätta saltet och arbeta degen en mi ut till tills det blandats in ordentligt.
5. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
6. Tippa upp degen och rulla ut till en lång rulle, dela i 20 lika stora delar.
7. Lägg på plåt med bakplåtspapper och täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
10. baka mitt i ugnen 10-12 minuter och bröden har fått fin färg och känns lätta.
11. Låt svalna på galler.

hamburgerbröd

Det här brödet kommer det definitivt bli igen! Tillsammans med Mickes burgare så var det den perfekta hamburgaren!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på hamburgerbröd

Vill du ha fler tips på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd

Eller så kanske du vill ha lite goda middagstips, då finns de här: Middagstips, bland annat den här supergoda broccolipajen utan skal som är otroligt god! Broccolipaj

broccolipaj utan skal

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

ostfrallor

Ostfrallor – Frukostfralla

Luftiga och goda frallor med ost!

bröd till soppa

Bröd till soppa – Brödsnurror

Brödsnurror – Supergott matbröd!

glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

Enkelt och gott glutenfritt bröd!

tekakor med äpple

Tekakor med äpple

Härliga tekakor med rivet äpple!

Formfranska

Formfranska – Rostbröd

Enkel formfranska som endast jäser en gång!