jordgubbspaj

Jordgubbspaj på ett annorlunda sätt!

Jag älskar verkligen paj på alla sätt och vis, men det är en paj som jag aldrig blir riktigt nöjd med och det är jordgubbspaj. jag tycker att självaste jordgubbssmaken försvinner och det blir ofta ganska blött. Så jag plockade isär komponenterna och gjorde en smulpaj helt utan fyllning, och sen serverade den med färska jordgubbar och vaniljsås. Precis hur gott som helst, och man får fräscha jordgubbar!

jordgubbspaj

Det går utmärkt att göra denna glutenfri, då kan man använda mitt glutenfria recept på smulpaj och bara göra smultäcket istället. Receptet hittar du här: Glutenfri smulpaj

recept på jordgubbspaj

Jordgubbspaj, 6 portioner

150 g smör
1,5 dl havregryn
3 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker

Vid servering:
1 liter jordgubbar
Vaniljsås, hemgjord enkel vaniljsås hittar du här: Vaniljsås

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda smör, havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Nyp ihop tills välblandat.
3. Fördela pajsmulorna i en pajform och baka mitt i ugnen i 15-20 minuter tills pajtäcket fått fin färg.
4. Skiva jordgubbarna och servera tillsammans med smulpajstäcket och vaniljsås.- Precis hur gott som helst!

jordgubbspaj

Det här blev verkligen supergott! Smulpajstäcket är sådär härligt krispigt utan att bli blött från bären. Tillsammans med den hemkokta vaniljsåsen så är det här en riktig hit!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

isärplockad jordgubbspaj

Vill du ha tips på fler goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer

Bland annat den här knäckiga rabarberpajen som är heeeelt fantastiskt god! Knäckig rabarberpaj

knäckig rabarberpaj

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!