02062015-_MG_9114

Kanelbullar Paleo

Idag var det dags att testa ett nytt Paleorecept! Det fick bli kanelbullar, och jag kan lova att de blev precis hur goda som helst! Det är inte samma konsistens som en kanelbulle, men smaken är precis lika god. Naturligt fria från gluten & laktos och inget tillsatt vitt socker. Ett hälsosammare alternativ till fikat!

kanelbullar paleo

Jag hade i lite hackade valnötter och lite extra på toppen, då blir det lite extra krisp som är så gott!

paleo bakning recept

Ingredienser till 10 stycken

Degen
2 tsk smält kokosolja
1 ägg
1 msk honung
1 tsk kardemumma
3,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning
1 msk kanel
5 färska dadlar finhackade
0,5 dl finhackade valnötter

Pensling
1 ägg + lite hackade valnötter

Gör så här:
1. Vispa ihop kokosolja, ägg, honung och kardemumma I en skål.
2. Tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och salt och blanda till en deg. Låt stå 5 minuter för att kokosmjölet ska sätta sig. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Lägg ett bakplåtspapper på bänken och lägg degen på det. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla ut degen till en rektangel.
4. Ta bort ena bakplåtspapperet och fördela kanelen, dadlarna och valnötterna över rektangeln. Rulla ihop till en rulle.
6. Dela den i 10 lika stora delar. Lägg bullarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
7. Pensla bullarna med lite uppvispat ägg och strö lite extra valnötter ovanpå.
8. Baka bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de har en fin färg.

paleo bullar

Ovan så ser du degen. Det var väldigt enkelt att kavla ut den, och rulla ihop. Se till att rulla tight bara så att fyllningen håller sig där den ska.

paleo recept

Innan ugnen och efter. Det doftar kanelbullar i hela huset!

Blir du sugen på att testa fler paleorecept så hittar du en mängd recept här: Fredriks Paleo

Paleo baking cinnamon rolls

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

ostfrallor

Ostfrallor – Frukostfralla

Luftiga och goda frallor med ost!

rostad majssoppa

Rostad majssoppa med nybakat bröd

Rostad majssoppa med nybakat bröd, MUMS!

bröd till soppa

Bröd till soppa – Brödsnurror

Brödsnurror – Supergott matbröd!

kassler i ugn med äpple

Kassler i ugn med äpple

Enkel kassler i ugn med ääple och lök!

glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

Enkelt och gott glutenfritt bröd!