kanelsnurror

Kanelsnurror, urgoda kanelbullar!

Underbart saftiga och smakrika kanelsnurror! Just dessa bullar gjorde jag och William till hans föräldrar och lillebror när de kom hit till Hofors för att hämta honom. han har varit här sin första vecka på sommarlovet. William var grym på att fixa till snurren på bullarna, så det är faktiskt han som har gjort de flesta av dem.

kanelsnurror

Bullarna blev helt perfekt saftiga och fluffiga, mycket smör och 3%-ig mjölk är ett måste när man bakar bullar tycker jag. Nymortlad kardemumma är också en viktig ingrediens.

kanelsnurror

Ingredienser till 24 kanelsnurror

5 dl mjölk
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk salt
1 msk nystött kardemumma
13-14 dl vetemjöl + lite till utbakning

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel

Pensling
1 dl vatten
1 dl socker
pärlsocker

Gör så här:
1. Värm mjölken till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, ägg, salt och kardemumma.
3. Tillsätt mjölet och arbeta degen i 5 minuter i maskin, eller 10 för hand.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter.
5. Rör ihop smör, strösocker och kanel till fyllningen.
6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel cirka 0,5 cm tjock.
7. Bred fyllningen på degen. Vik degen en gång långsida mot långsida. Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i.
8. Skär strimlor på ca 2 cm. Tvinna degremsan och rulla ihop till en knut där änden hamnar underst. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.
11. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen och strö på pärlsocker. Lägg bullarna på galler och låt svalna.

kanelsnurror

Såhär tvinnar vi snurrorna. Hålla ena handen still och sen snurra på degen med den andra.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

baka bullar med barn

Världens bästa 7-åriga bullbakare! Jag blev på riktigt imponerad över hur duktig han var att få till alla bullar, och William tyckte också att det var superkul.

Vill du ha tips på fler goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar

kanelsnurror

Nygräddade och en evig väntan tills de hade svalnat tillräckligt så att vi kunde äta :)

Kanelsnurror

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

saftiga muffins med smak av saffran

Saffransmuffins

Underbara saffransmuffins pudrade med florsocker!

Saftiga saffransbullar

Riktigt saftiga och goda saffransbullar!

saftigt cornbread, ett majsbröd från USA som är poröst och så gott!

Cornbread – Majsbröd

Fantastiskt gott majsbröd som passar perfekt till maten!

butterkaka med saffran fylld med mandelmassa och vaniljkräm

Saffransbutterkaka med mandelmassa

Lyxig saffransbulle med extra allt!

paj fylld med saffranskola

Saffranskolapaj – Kolapaj med en tvist!

Häftig paj med pepprkaksbotten fylld med saffranskola!