kycklingpaj

Kycklingpaj – Chicken pot pie

Här är ett riktigt gott recept på kycklingpaj som värmer ända in i själen! När jag bodde i USA så åt vi ofta chicken pot pie som man bakade bake off-bröd på, men idag gjorde jag den med smördegsrundlar istället. Så himla enkelt att göra med färdigköpt smördeg!

kycklingpaj

Receptet går lätt att göra glutenfritt genom att använda glutenfri smördeg som du hittar i frysdisken.

För fler middagstips så kan du kika in här: Middagstips

kycklingpaj

Kycklingpaj, 4 portioner

400 g kyckling
2 morötter
2 stjälkar stjälkselleri
1 gul lök
2 dl gröna ärtor
2 msk smör
2 dl vatten
2 dl mjölk
1 kyckling/hönsbuljongstärning
3 msk maizenaredning
 ljus eller mörk
250 g smördeg, finns även som glutenfritt alternativ i frysdisken.
1 ägg till pensling

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär kycklingen i centimeterstora tärningar.
3. Skala och hacka morötterna i centimeterstora bitar. Skölj och skiva sellerin. Finhacka löken.
4. Fräs kycklingen i smör i 5 minuter. Tillsätt löken och låt den fräsa med i 2 minuter.
5. Tillsätt morötter, selleri, gröna ärtor, vatten, mjölk och kycklingbuljong. Koka upp och Låt sjuda i 5 minuter.
6. Strö över maizenaredningen och rör om, låt sjuda 1 minut tills fyllningen har tjocknat.
7. Häll upp fyllningen i en stor pajform på cirka 24-26 cm.
8. Klä med smördegen. Jag använde en utstickare och gjorde små rundlar för att skoja till det  lite :)
9. Pensla smördegen med uppvispat ägg och baka mitt i ugnen i 20-25 minuter tills smöärdegen har fått fin färg.
10. Låt pajen svalna några minuter och servera gärna med lite sallad!

kycklingpaj

Den här pajen blir verkligen hur god som helst, och relativt enkel att göra! Milda och enkla smaker som bara passar så himla bra ihop!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

kycklingpaj

Gillar du paj? Tycker du det är krångligt med pajskal? Då måste du testa min broccolipaj utan pajskal! Receptet hittar du här: Broccolipaj utan pajskal

broccolipaj utan skal

Hoppas du blir sugen att testa något av recepten!

kycklingpaj

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!