13032015-_MG_6260-1024x682

Mojitodessert! Vit Chokladmousse & Avokadomousse med Myntasås

Idag blev det ett desserttips! Jag har tänkt att jag vill göra något vitt och grönt ett tag och då börjar jag gå runt och tänka på det ända tills jag är nöjd. Resultatet blev en riktigt fräsch dessert med en vit chokladmousse, varvat med en frisk avokadomousse och toppade det hela med lite myntasås. Smakerna påminner en hel del om drinken Mojito! :)

Vit chokladmousse

Mousserna är verkligen plättlätta att göra! Jag har aldrig gjort avokadomousse tidigare, men jag kan lova att det inte är sista gången!

Avokadomousse

Ingredienser till 4 portioner:


Avokadomousse

1 väl mogen avokado
1 lime
skal av 1/2 lime
1 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Vit chokladmousse
Vit chokladmousse
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt

Myntasirap
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk finhackad mynta

Gör så här:
1. Klyv och gröp ur avokadohalvorna, lägg i en skål och blanda ner rivet skal av en halv lime samt saften från hela.
2. Mixa avokadon till puré med florsockret.
3. Vispa grädden till båda mousserna den ska vara lättvispad. Blanda ner hälften i med avokadopurén. Ställ åt sidan.
4. Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.
5. Blanda ner turkiska yoghurten i den vita chokladen, vänd sedan ner resten av grädden.
6. Varva moussen med varandra i ett glas. Låt moussen vila i kylen i minst 30 minuter.
7. Koka upp vatten och socker och låt stormkoka 2 minuter. Låt sockerlagen svalna och mixa sedan med myntabladen.
8. Häll på myntasåsen precis vid servering. Garnera gärna med några färska myntablad.

Dessert i glas, musse, mynta

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!

cheesecake med lime och kiwi

Cheesecake med lime och kiwi

Läcker cheesecake med kiwi och lime!

bakade äpplen med smultäcke

Bakade äpplen med smultäcke

Perfekt dessert med äpplen!

marängsviss med lakrits och hallon

Marängsviss med lakrits och hallon

En underbart god variant av marängsviss med smak av lakrits och hallon!

pannacotta med krusbär

Pannacotta med krusbär, lime och mynta!

Läcker dessert med krusbär!