nutellasemla

Nutellasemla med hemgjord Nutella

Idag är det Nutelladagen, och vad passar bättre än en Nutellasemla! Jag använde min hemgjorda Nutella som smakar mycket nötter och är 100% fri från tillsatser, bara bra grejer! Kolla in videon hur lätt det är att göra här lite längre ner.

nutellasemla

Nutellasemla, 24 stycken

Bullarna:
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
0,5 tsk salt
1,5 dl strösocker
14 dl vetemjöl, (ca 850 g)
1 msk nystött kardemumma
1 ägg att pensla med

Hemgjord Nutella, receptet hittar du här: Nutella

Gör så här:
1. Ljumma mjölken till ca 30 garder
2. Smula jästen i en bunke och rör ut dem med den ljumma mjölken
3. Tillsätt det rumsvarma smöret, salt, socker, kardemumma och nästan allt vetemjöl. Spar lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg.
4. Låt degen jäsa till dubbel storlek, allt från 40-120 minuter beroende på hur varmt degen står.
5. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela i 20 bitar. Rulla till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
6. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bullarna med uppvispat ägg.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter tills de har blivit gyllenbruna. Låt kallna på galler.
9. Fyll med hemgjord Nutella, på med grädde, och sedan är det bara att njuta!!

nutellasemla

Nybakade semlebullar, det är så otroligt gott med en enkel slät bulle ibland!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Du kan göra den här semlan helt paleo också, receptet på paleosemlor hittar du här: Paleosemla, i Nutellan kan du utesluta sockret, eller använda t.ex kokossocker.

paleosemlor

Det är alltid lite extra roligt att bjuda på bakverk där man gjort allt själv, jag fyller alltid mina semlor med hemgjord Mandelmassa. Recept på mina klassiska semlor hittar du här: Semlor med hemgjord mandelmassa

recept på semlor

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Recept på kolasnittar med lakrits

Lakritssnittar – Kolasnittar med lakrits

Riktigt läckra kolasnittar med lakrits!

Nybakade scones till frukost med ost och marmelad

Scones – Recept på enkla scones

Enkla och fantastiskt goda scones!

Läcka pizzabullar fyllda med pesto och parmesan

Pizzabullar med pesto och parmesan

Läckra pizzabullar med smak av pesto och parmesan!

Saftig sockerkaka med mycket smak av apelsin

Sockerkaka med apelsin

Riktigt saftig sockerkaka med smak av apelsin!

recept på krabbelurer

Krabbelurer

Smarriga krabbelurer är alltid rätt!