ostfrallor

Ostfrallor – Frukostfralla

Luftiga och saftiga ostfrallor kan ju vara bland det godaste som finns! Jag testade de här häromdagen och det blev nästan farligt goda :)

ostfrallor

Jag använde en mild krämig ost, mest för att det är det jag gillar mest överlag. Men det går såklart bra att använde din favoritost istället.

ostfrallor

Ostfrallor, 24 stycken

50 g jäst
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
1 msk honung
12 -13 dl vetemjöl special
2 tsk salt
50 g rumsvarmt smör

Pensling
:
1 ägg
150 g riven ost

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.  Ljumma upp vatten och mjölk till cirka 35-37 grader (fingervarmt)
2. Lös upp jästen med degvätskan. Tillsätt honung, vetemjöl och salt och börja arbeta ihop degen.
3. Tillsätt det rumsvarma smöret och arbeta degen i 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand tills du har en smidig och elastisk deg som släpper från kanterna från bunken.
4. Täck bunken med en duk och låt jäsa 30 minuter.
5. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i två delar, rulla varje del till en rulle och dela i 12 bitar. Rulla varje bit till en rund fralla och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över riven ost.
8. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills frallorna har fått fin färg.
9. Låt svalna på galler. Bröden går utmärkt att frysa.

ostfrallor

Vill du ha tips på fler goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

ostfrallor

Det fina porslinet kommer ifrån Denby och heter Halo, mina finaste koppar just nu!

denby kopp

Etiketter: bröd, Frallor, ostfrallor

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

saftigt cornbread, ett majsbröd från USA som är poröst och så gott!

Cornbread – Majsbröd

Fantastiskt gott majsbröd som passar perfekt till maten!

bröd till soppa

Bröd till soppa – Brödsnurror

Brödsnurror – Supergott matbröd!

glutenfritt bröd

Glutenfritt bröd

Enkelt och gott glutenfritt bröd!

tekakor med äpple

Tekakor med äpple

Härliga tekakor med rivet äpple!

Formfranska

Formfranska – Rostbröd

Enkel formfranska som endast jäser en gång!