paleobrownie

Paleobrownie med kokosgrädde

Vad sägs om en riktigt kladdig och fantastiskt god brownie!? Det bästa med den här är att den är naturligt glutenfri, mjölkfri och sötad med dadlar! Jag lovar, om du inte berättar det för någon när du serverar, så kommer ingen att veta att de i princip äter nyttigt, för den här är magiskt god!! Jag får alltid frågan om det smakar dadlar, och svaret är nej, den här smakar enbart massor av god choklad!

paleobrownie

Ibland är man bara sugen på något riktigt gott fika, men man kanske inte vill äta en massa socker. Det är då som jag brukar göra paleobakverk, för de är riktigt goda, inga konstiga tillsatser och framförallt, de är goda! Blir du sugen på att testa fler paleobakverk så hittar du massor här: Fredriks Paleo

brownie paleo

Ingredienser till 6 portioner Paleobrownie

10 färska dadlar
3 ägg
0,5 dl kokosolja
1 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Vid servering:
Kokosgrädde med lite vaniljpulver
Jordgubbar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten form på ca 20x15cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Kärna ur dadlarna och mixa dem med äggen och kokosoljan. Jag brukar använda en mixerstav.
3. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt.
4. Mixa ner blandningen med ägg/dadlar till en härlig smet.
5. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Låt kakan vila 5 minuter i formen, ta sedan ur den och låt svalna helt.
7. Servera med kokosgrädde med lite vaniljpulver i och jordgubbar.

paleobrownie

Jag använder en liten ugnsform på 15×20 cm när jag gör min paleobrownie. Saknar du en sådan form så kan du altid fördela smeten i muffinsformar istället och korta ner tiden i ugnen till ca 10-12 minuter.

Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? 
Instagram: @fredriksfika
Facebook: Fredriks Fika

paleobrownie

Vill du testa en naturligt glutenfri smulpaj? Då är det här receptet något för dig!

Recept: Glutenfri smulpaj

glutenfri smulpaj

Hoppas du testar dessa paleobrownies, de är både enkla att göra och ännu enklare att äta upp! :)

paleobrownie

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!

pepparkaksbox

Pepparkaksbox – Godisbox

Enkelt och roligt pepparkakshus gjort som en låda med godis!

Recept på trillingnöt, mjölkchoklad och hasselnötter

Trillingnöt – Recept på trillingnöt

Recept på den älskade trillingnöten!

en klassisk radiokaka med choklad och kex

Radiokaka

Klassikernas klassiker – Radiokaka!

saftiga muffins med smak av saffran

Saffransmuffins

Underbara saffransmuffins pudrade med florsocker!