paleobrownie

Paleobrownie med kokosgrädde

Vad sägs om en riktigt kladdig och fantastiskt god brownie!? Det bästa med den här är att den är naturligt glutenfri, mjölkfri och sötad med dadlar! Jag lovar, om du inte berättar det för någon när du serverar, så kommer ingen att veta att de i princip äter nyttigt, för den här är magiskt god!! Jag får alltid frågan om det smakar dadlar, och svaret är nej, den här smakar enbart massor av god choklad!

paleobrownie

Ibland är man bara sugen på något riktigt gott fika, men man kanske inte vill äta en massa socker. Det är då som jag brukar göra paleobakverk, för de är riktigt goda, inga konstiga tillsatser och framförallt, de är goda! Blir du sugen på att testa fler paleobakverk så hittar du massor här: Fredriks Paleo

brownie paleo

Ingredienser till 6 portioner Paleobrownie

10 färska dadlar
3 ägg
0,5 dl kokosolja
1 dl mandelmjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Vid servering:
Kokosgrädde med lite vaniljpulver
Jordgubbar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en liten form på ca 20x15cm i diameter med bakplåtspapper.
2. Kärna ur dadlarna och mixa dem med äggen och kokosoljan. Jag brukar använda en mixerstav.
3. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt.
4. Mixa ner blandningen med ägg/dadlar till en härlig smet.
5. Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
6. Låt kakan vila 5 minuter i formen, ta sedan ur den och låt svalna helt.
7. Servera med kokosgrädde med lite vaniljpulver i och jordgubbar.

paleobrownie

Jag använder en liten ugnsform på 15×20 cm när jag gör min paleobrownie. Saknar du en sådan form så kan du altid fördela smeten i muffinsformar istället och korta ner tiden i ugnen till ca 10-12 minuter.

Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? 
Instagram: @fredriksfika
Facebook: Fredriks Fika

paleobrownie

Vill du testa en naturligt glutenfri smulpaj? Då är det här receptet något för dig!

Recept: Glutenfri smulpaj

glutenfri smulpaj

Hoppas du testar dessa paleobrownies, de är både enkla att göra och ännu enklare att äta upp! :)

paleobrownie

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

kantarellpaj med västerbottensost

Kantarellpaj med västerbottensost

Underbar paj med kantareller och västerbottensost!

Bullar med vaniljkräm, solskensbullar

Bullar med vaniljkräm – Solskensbullar

Fantastiska bullar fyllda med vaniljkräm!

äppelkaka med mandelmassa

Äppelkaka med mandelmassa

Fantastisk äppelkaka med mandelmassa!

kanelbullar med brynt smör

Kanelbullar med brynt smör

Fantastiska kanelbullar med brynt smör!

fläskfilégryta med kantareller

Fläskfilégryta med kantareller

Fantastisk fläskfilégryta med kantareller!