paleomuffins med saffran och russin

Paleomuffins med saffran och russin

Går det att baka gott utan varken gluten, mjölk eller socker? Jajamensan!! Mina paleomuffins med saffran och russin smakar precis lika gott som en saffransbulle! Att baka paleo är verkligen både enkelt, och framförallt gott!

paleomuffins med saffran och russin

Jag har samlat alla mina paleorecept här: Fredriks paleo, här hittar du allt ifrån kakor till bröd och godis! De här muffinsarna blir så söta och goda av russinen och lite honung!

paleomuffins med saffran och russin

Paleomuffins med saffran och russin, 10 stycken

3 ägg
0,5 dl honung
0,5 dl smält kokosolja
0,5 g saffran
4,5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl russin

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ihop äggen med honung, kokosolja och saffran.
3. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl och bakpulver.
4. Blanda samman de torra ingredienserna med äggvispet till en jämn smet.
5. Till sist blandar du i russinen och rör om så de fördelas jämnt i smeten.
6. Portionera upp i muffinsformar och baka ca 20-25 minuter i mitten på ugnen och de har fått fin färg.

baka paleo

Såhär ser smeten ut innan russinen kom i. Det tar inte mer än några minuter att få ihop den här smeten!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

paleomuffins

Innan ugnen, jag provsmakade lite på smeten och jag lovar att den var hur god som helst!

paleomuffins med saffran och russin

Hoppas du blir sugen att testa dessa! Jag bakar paleo ganska ofta då jag tycker att det är så gott, och det är perfekt när man ska bjuda någon som är allergisk mot gluten eller mjölkprodukter! Just dessa bjöd jag Nina på som driver bloggen Niiinis, dock så visste jag inte att hon var allergisk mot mandlar… så jag fick äta dem själv :)

recept paleo bakning

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!