paleosemlor

Paleosemlor – Semlor paleo

Jag har velat testa paleosemlor så himla länge, men det har aldrig blivit av av någon anledning. Men nu äntligen har jag gjort dem och de blev ju helt fantastiskt goda! Jag använde bästa Under vårt taks recept på bullarna, och de bullarna kan jag lova blev hur goda som helst! Vill du ha massor av tips på paleo så måste du kika in på deras blogg: Under vårt tak

paleosemlor

Jag bytte ut kokossocker till honung i bullarna då det var det jag hade hemma, och jag hittade på en egen variant av mandelmassan, och det blev riktigt krämigt, gott och smakar precis så som man vill att fyllningen av en semla ska vara :) Vill du ha fler av mina paleorecept så hittar du dem här: Fredriks paleo

paleosemlor

Paleosemlor, 6-8 stycken

6 st ägg
1 dl kokosolja
0,5 dl honung
0,5 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk nystött kardemumma
4 msk psylliumhusk/fiberhusk

Paleomandelmassa
50 g mandel
50 g urkärnade dadlar
2 msk kokosmjölk

Kokosgrädde

Grädden:
1 paket kokosmjölk (se bild längre ner vilken det är jag använder)
1 krm vaniljpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Knäck äggen i en bunke, smält kokosoljan.
3. Tillsätt kokosolja, honung och kokosmjölk i äggen och vispa ihop.
4. Blanda kokosmjöl, bakpulver, kardemumma och fiberhusk och vispa in det i äggen. Låt blandningen stå och svälla i 5 minuter.
5. Rulla små bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 25 minuter tills bullarna har fått en fin färg. Låt bullarna svalna på galler.
6. Mandelmassan: Blanda mandel, dadlar och kokosmjölk i en mixer, mixa till en krämig mandelmassa.
7. Vid servering: Ställ ett paket kokosgrädde i frysen en timme. Öppna förpackningen och använd en sked för att ta det tjockaste lagret av grädden och lägg i en bunke. Längst ner i paketet är det mer vätska, undvik att ta med det.
8. Vispa grädden tillsammans med lite vaniljpulver. Det här momentet är lite svårt, och allt ska vara väldigt kallt för att man ska lyckas. Jag tycker det är helt ok om det är lite rinnigt, för det är ju framförallt gott!

paleosemlor

När man kikar på receptet så ser det ju nästan ut som om det är något fel, men kokosmjölet tillsammans med fiberhusken suger upp mycket vätska och gör att det blir en härlig deg att arbeta med!

paleosemlor

Bullarna har mycket smak av kardemumma och blir riktigt härliga att bita i!

mandelmassa paleo

Till mandelmassan använder jag mandel med skal, jag tycker att det blir mycket godare smak då.

kokosmjölk paleo

Det är den här kokosmjölken jag använder för att vispa grädden till semlan. Det är en riktigt krämig kokosmjölk som är otroligt god. Jag använder alltid den när jag bakar paleo.

paleomandelmassa

Här är mandelmassan när jag mixat den, precis hur god som helst. Jag gör alltid egen mandelmassa till mina semlor, hur jag gör den till vanliga semlor hittar du här: Mandelmassa

semlor paleo

Hoppas du blir sugen att testa dessa paleosemlor, jag lovar, de är supergoda! Gluten och mjölkfritt och sötat utan vitt socker.

paleosemlor

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!