8O0A0704 (1)

Pannacotta med kanel och rårörda lingon

Pannacotta är alltid populärt! Min högst egna analys av varför är: Det är enkelt att göra, lätt att förbereda och allt som grundar sig på grädde är ju gott :)

Idag bjuds det på en pannacotta med smak av kanel och serverat med rårörda lingon – Det är som Jul på Burk! 

Pannacotta med kanel och rårörda lingon (1)

Jag använde ganska små burkar till min pannacotta, och då räckte det till 6 burkar, men grundreceptet är för fyra portioner.

Ingredienser till 4-6 portioner pannacotta

Till Pannacottan:
2 gelatinblad
2 ½ dl grädde
1 dl socker
2 tsk kanel
2 ½ dl gräddfil

Till rårörda lingonen
1 dl frysta lingon
0,5 dl florsocker

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 min.
2. Koka upp grädde, socker och kanel.
3. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ned dem i den varma grädden.
4. Rör till sist ner gräddfilen.
5. Häll upp på portionsformar och låt stelna i kylen 2-3 timmar.
6. Blanda lingon och florsocker låt stå och tina upp, rör sedan om 1-2 gånger till tills sockret löst upp sig.
7. Vid servering, garnera med de rårörda lingonen.

Pannacotta

För att göra de rårörda lingonen så använde jag frysta lingon och lite florsocker, blanda ihop, låt lingonen tina och rör en gång till så är det klart! Då bevarar du den fräscha smaken av lingonen, och det är ju verkligen plättlätt! Jag brukar ta ungefär 1 dl lingon och 0,5 dl florsocker.

Vill du testa fler av mina desserter så hittar du dem här: Fredriks Desserter 

Häng med på Instagram för mer inspiration: Klicka här: Instagram

Gillar du lingon och pepparkakskryddor så är jag säker på att du kommer att gilla denna paj med pepparkakstäcke! Receptet hittar du här: Pepparkakspaj

Julig paj

Jag kan inte hålla mig, måste tipsa om min allra bästa pannacotta också :) En pannacotta med smak av vanilj och toppat med havtorn. Jag tror jag börjar få lite havtornsabstinens :)  Receptet på den pannacottan hittar du här: Pannacotta med vanilj och havtorn

 

 

Etiketter: kanel, lingon, recept, Pannacotta

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Créme catalan är en Crème brûlée med smak av apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin!

Vit chokladmousse med smak av havtorn

Vit chokladmousse med havtorn

Vit chokladmousse med smak av havtorn!

Crème brûlée med smak av citron och äkta vanilj

Crème brûlée med citron

Perfekt krämig crème brûlée med smak av citron!

Dessert till jul i form av klassisk Ris à la Malta

Ris à la Malta med saftsås

Perfekt Ris á la Malta med saftsås!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!