Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Här är en riktigt julig dessert som är makalöst god! Pepparkakspannacotta med apelsincurd och daimkross. Jag hittade daim med apelsinsmak på affären och det passade verkligen ihop!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta, 4 portioner

2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
o
5 tsk kanel
1 krm kryddnejlika
1 krm Ingefära
1 krm kardemumma
1 dl strösocker

Apelsincurd:
0,5 dl strösocker
2 äggulor
Skal från en apelsin
Saften av 2 apelsiner
1 msk maizenastärkelse
25 g smör

Dekoration:
Krossad daim
Marshmallows

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.
2. Blanda grädde, kryddor och socker i en kastrull och värm upp tills första bubblan.
3. Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i blandningen. Fördela chokladpannacottan i 4 portionsglas.
4. Ställ pannacottan i kylen och låt stelna 2-3 timmar.
5. Vispa samman socker, äggulor, skal, saft och maizenastärkelse i en kastrull. Värm upp försiktigt och när det börjar sjuda så sjuder du apelsincurden i cirka 1 minut.
6. Dra av kastrullen från plattan och vispa ner smöret. Jag brukar sila min curd för att få den extra slät, men det är inte viktigt. Låt apelsincurden kallna i kylen.
7. Dekorera pannacottan med apelsioncurd och krossad daim.

pannacotta med pepparkakskryddor och apelsincurd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter

Bland annat den här pannacottan med saffran och choklad, så god! Saffranspannacotta med choklad

saffran och chokladpannacotta

Lycka till, och ha riktigt roligt i köket!

pannacotta med msak av pepparkaka toppat med apelsincurd

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Créme catalan är en Crème brûlée med smak av apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin!

Vit chokladmousse med smak av havtorn

Vit chokladmousse med havtorn

Vit chokladmousse med smak av havtorn!

Crème brûlée med smak av citron och äkta vanilj

Crème brûlée med citron

Perfekt krämig crème brûlée med smak av citron!

Dessert till jul i form av klassisk Ris à la Malta

Ris à la Malta med saftsås

Perfekt Ris á la Malta med saftsås!

cheesecake med lime och kiwi

Cheesecake med lime och kiwi

Läcker cheesecake med kiwi och lime!