petit chouxer hallonmousse

Petit chouxer med hallonmousse

Vem älskar inte små underbara munsbitar! Petit choux är verkligen inte svårt att göra när man använder mitt recept. Jag har faktiskt lyckats varje gång jag använder det här receptet. Denna gång fyllde jag med en perfekt hallonmousse som är lite syrlig, och jag dekorerade med små fina rosmarinsblommor som faktiskt var riktigt gott till hallon!

petit chouxer hallonmousse

Jag har precis varit i England och bakat en bröllopsbuffe till en workshop för fotografer. En av stationerna var just att fota bakverk, och där var jag och visade hur jag gör. Det kommer att komma massor av annat gott här på bloggen från resan, och även lite fler bilder på allt annat vi gjorde! Alla recept jag gjorde till desserterbordet hittar du här: Hembakat till bröllopet

petit chouxer

Petit chouxer med hallonmousse, cirka 30 stycken

Petit chouxer
2 dl vatten
1 msk socker
75 g smör
2 dl (120) g vetemjöl
3 st ägg
1 nypa salt

Hallonmousse
150 g hallon
0,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 äggvita
0,5 dl socker

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda smör, vatten, socker och salt i en kastrull och koka upp. Dra åt sidan och vispa ner mjölet.
3. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa med en ballongvisp som en galning tills degen är väldigt fast.
4. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna ett par minuter.
5. Knäck i ett ägg i taget och vispa in äggen i degen tills det är en fast smidig smet. Spritsa små toppar på cirka 2 msk på plåten.
6. Baka mitt i ugnen i 20-22 minuter. Öppna inte ugnsluckan innan 20 minuter, då finns en risk att de sjunker ihop. Låt svalna på plåten.
7. Blanda hallon och 0,5 fl socker i en kastrull och koka upp. Passera kompotten genom en sil och låt svalna.
8. Vispa grädden rätt så hårt. Vispa äggvitan till mjuka toppar och vispa ner sockret lite i taget. Fortsätt vispa tills du har en mjuk maräng.
9. Blanda hallonkompotten med grädden och vänd försiktigt ner marängen. Låt moussen vila i kylen i ca 30 min.
10. Skär av topparna på Petit chouxerna, spritsa hallonmousse. Lägg på locket och pudra lite florsocker ovanpå. Dekorera gärna med en liten blomma. Jag dekorerade med rosmarinsblommor.

petit choux

Det här är ett av bakverken jag bakade till en bröllopsbuffé, det kommer att komma fler recept från det härliga gottebordet!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

vIll du ha tips på fler goda bakelser så hittar du alla mina recept här: Bakelser

petit chouxer med hallonmousse

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Målade bakelser

Målade bakelser med jordgubbssmak!

Läckra målade bakelser, en unik bakelse till varje person!

stenkaka

Stenkaka – Knäckig fylld långpannekaka

Knäckiga fyllda havreflarn i långpanna!

churros med kanel

Churros – Recept på churros

Fantastiskt goda churros med smak av kanel!

chokladbollens dag

Chokladbollens dag – Massor av recept!

Alla recept du kan tänka dig till Chokladbollens dag!

chokladbollscakepops

Chokladbollscakepops

Söta cakepops som chokladbollar med Nutella!