rårörd jordgubbssaft

Rårörd jordgubbssaft

Detta är sommaren sparat på flaska! Rårörd jordgubbssaft är som att bita i en saftig jordgubbe som verkligen smakar som färska jordgubbar! Rårörd jordgubbssaft, eller kallpressad jordgubbssaft som man också kan kalla det är verkligen något utöver det vanliga. Detta smakar mer jordgubbssaft än vad man kan föreställa sig.

rårörd jordgubbssaft

Vill du ha fler tips på saker du kan sylta och safta så hittar du alla mina recept här: Sylta/safta

rårörd jordgubbssaft

Rårörd jordgubbssaft

1 kg jordgubbar, ca 2 liter
0,5 liter kallt vatten
2 tsk citronsyra
1 dl strösocker per 2 dl avrunnen saft
 (cirka 5-6 dl)

Gör så här:
1. Snoppa och skölj jordgubbarna.  Mosa bären för hand eller mixa i en matberedare.
2. Häll på vatten och citronsyra. Täck bunken och låt stå i en dag/24h i kylen.
3. Sila av saften. Har du en saftsil är den perfekt att använda. har du mixat jordgubbarna kan det vara bra att köra saften genom en vanlig lite grövre sil först för att få bort det mesta av fruktkött och frön som gör att det rinner sakta i saftsilen. Du kan också sila saften genom en vanlig sil ett par gånger.
4. Mät upp den färdiga avrunna saften och rör i strösocker. En dl strösocker per 2 dl avrunnen saft. Jag fick precis 12 dl avrunnen saft efter jag hade silat.
5. Rör om tills sockret löst upp sig. Tappa upp på flaska.
6. Blanda med vatten efter smak, en liter räcker till cirka 5 liter saft. Saften håller ett par veckor i kylen, och det går utmärkt att frysa in.

rårörd jordgubbssaft

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Ett annat tips på vad du kan göra med jordgubbar är de här sega och magiskt goda jordgubbsrutorna. Receptet hittar du här: Jordgubbsrutor

jordgubbsrutor

Hoppas att du gillar saften lika mycket som jag gör! Efter du har testat denna så kommer ingen jordgubbssaft smaka lika gott igen :)

recept på jordgubbssaft

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

recept på plättar

Plättar med vanilj!

Plättlätta plättar med smak av vanilj!

recept på naan

Naan – Indiskt naanbröd

Recept på det fantastiskt goda naanbrödet!

jordgubbsmousse

Jordgubbsmousse – Enkelt och gott!

Enkel och underbart god jordgubbsmousse!

ananasglass

Ananasglass – Enkelt och gott

Enkel och fantastiskt god ananasglass!

äppelpaj med tosca

Äppelpaj med tosca!

Fantastiskt god äppelpaj!