Rödbetschips

Rödbetschips, ugnsbakade snacks!

Idag gjorde jag lite snacks till kvällen, och det fick bli rödbetschips! Jag älskar verkligen rödbetschips, och köper gärna en påse när jag är på affären, men nu kan jag göra dem själv också! Krispiga och helt utan tillsatser!

Rödbetschips

Trixet för att lyckas med rödbetschips är att låta dem ligga i lite olja och salt, för att redan där börja få bort vätska från rödbetorna.

Recept på rödbetschips

Ingredienser till ugnsbakade rödbetschips

6 medelstora rödbetor
0,5 dl olivolja
1 tsk salt

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft. (150 vanlig ugn, men då kan du bara baka en plåt i taget)
2. Skrubba rödbetorna ordentligt och skär av topparna. Klä två plåtar med bakplåtspapper.
3. Skär rödbetorna i ca 2 mm tjocka skivor. Enklast är om man har en mandolin, eller en hushållsassistent.
4. Lägg rödbetorna i en stor skål och häll över olivolja och salt. Blanda om och låt dem ligga och dra i ca 20 minuter för att dra ut vätska.
5. Blanda om rödbetorna och häll av vätskan som blivit.
6. Lägg skivorna på plåtarna och ställ in dem i ugnen.
7. Baka rödbetschipsen 40-60 minuter och vädra ugnen ett par gånger under tiden för att bli av med ånga som bildas. Ha lite koll så att du inte bränner dem.
8. När chipsen känns torra så tar du ut dem ur ugnen, och låter dem svalna på lite hushållspapper. Ät direkt, eller förvara dem torrt.

Rödbetor

Vi äter ganska mycket rödbetor här hemma, det är otroligt gott att slänga med när man gör ugnsrostade grönsaker!

Rödbetschips recept

Visst är det några moment man ska göra, men jag tycker alltid att det är värt det då man får någonting man gjort själv!

Gillar du lite annorlunda chips så ska du kolla in dessa: Västerbottenchips

Rödbetschips

Jag älskar färgen på rödbetor, intensivt röda och vackra!

rödbetschips

Många chips blir det :)

Rödbetschips

Hoppas du blir sugen att testa! De är otroligt goda!

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!