romrussin glass

Romrussin – En riktig klassiker!

Häromveckan så var jag och köpte lite kulglass, det är alltid lika svårt att välja vilka smaker man ska ta, och jag vill aldrig ta samma smak två gånger. Så den här gången så blev det en skopa romrussin. Alltså, jag tror att gammeln tagit mig! Det var så otroligt gott!! :)

romrussin glass

Så jag var bara tvungen att testa att göra en bytta till mig själv här hemma, och den blev riktigt god med mycket smak! Jag använde mig av receptet på den enkla och snabba glassen, den passar så bra att hälla upp i en form och lätt att servera.

romrussin recept

Ingredienser till 1,5 liter Romrussin

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
2 dl russin
2 msk rom

Gör så här:
1. Klä en form på 1,5 liter med bakplåtspapper eller plastfilm.
2. Vispa grädden rätt hårt.
3. Rör ner den kondenserade mjölken i grädden så att det blir välblandat.
4. Blanda till sist ner russin och rom .
5. Ös ner smeten i formen och ställ i frysen minst 5 timmar så att den blir genomfrusen.
6. Ta gärna fram glassen 30 minuter innan servering så att den tinar. Jag serverade med lite kolasås och russin.

romrussin

Du hänger väl med Fredriks Fika på Instagram och Facebook? 
Instagram: @fredriksfika
Facebook: Fredriks Fika

Gillar du klassiska saker som romrussin, då gillar du säkerligen mintkyssar också :) Här är ett riktigt enkelt och gott recept: Mintkyssar

Mintkyssar

Hoppas du blir sugen på att testa den här romrussinglassen. Grundreceptet är så otroligt enkelt, och då kan lätt smaksätta den precis så som du vill ! Jag använde det här receptet när jag gjorde en glasstårta för ett tag sedan. receptet på det hittar du här: Glasstårta med hallon och blåbär

glasstårta

Har du någon smak du skulle vilja att jag testade på glass? Det är alltid lika roligt att höra lite vad ni är sugna på! Kommentera gärna här nedan!

romrussin

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!