rostad majssoppa

Rostad majssoppa med nybakat bröd

Rostad majssoppa är en enkel soppa som är så god! Riktigt mättande och alla gillar den. Servera soppan med lite gott bröd så är det bland det bästa som finns!

rostad majssoppa

Jag serverade med brödsnurror, enkelt och lite roligare än vanliga frallor. receptet hittar du här: Brödsnurror med sesamfrön

bröd till soppa

Rostad majssoppa, 4 portioner

2 brukar majskorn, ca 600 g majs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5-1 röd chili (beroende på hur stark du vill ha soppan)
2 msk olivolja
8 dl vatten
Ev. lite vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar, eller fond
Salt och svartpeppar
Saften från en citron

Vid servering:
Crème fraiche
Bröd

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Häll majsen i en sil och låt rinna av. Bred ut på en plåt och rosta i cirka 15 minuter tills majsen har fått ordentlig färg.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Ta ur kärnorna ur chilin och finhacka.
4. Fräs lök, vitlök och chili i oljan en stor kastrull tills löken är mjuk.
5. Häll på vatten, den rostade majsen och grönsaksbuljong. Låt koka upp och smaka av med sal, svartpeppar och saften från en citron. Är soppan väldigt tjock kan du spä på med lite mer vatten, eller grädde om du vill ha en ännu mer fyllig soppa.
6. Mixa soppan med en mixerstav, var försiktig så det inte skvätter, jag brukar lägga över en kökshandduk.
7. Server med lite crème fraiche och nybakat bröd!

rostad majs

När majsen nästan börjar poppa i ugnen, då är den klar! Det doftar så gott när man rostar majsen.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

rostad majssoppa

Hoppas du gillar receptet! Det gillades verkligen här hemma :) Vill du ha fler tips på middag så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

rostad majssoppa

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!