Smoothies recept

Smoothies, tre läckra recept!

Idag har vi lite smoothiefest här på bloggen! Det känns lite lyxigt att kickstarta dagen med läskande smoothies som är fulla med vitaminer! Jag kunde inte riktigt välja vilken jag ville göra, så jag gjorde tre stycken :) En klassisk med vaniljyoghurt och jordgubbar, en mer exotisk med mango och en riktig vitaminkick som är full med antioxidanter = Green tea stinging bee :)

Tre läskande smoothies

Smoothies recept

Det är underbart med så mycket färg! Vi hade lite provsmakning här hemma och alla tre fick toppbetyg, även den som jag trodde att bara jag skulle tycka om. Den gröna med kiwi, grönt matcha-te, ingefära och mynta, den måste du bara testa! Matcha-te har otroligt höga värden av antioxidanter och ger en uppiggande effekt!

recept på smoothies

Här hittar du receptet på smoothe med mango och apelsin:

Recept: Smoothe med Mango och Apelsin

mangosmoothie

Receptet på jordgubbssmoothe hittar du här:

Recept: Smoothie med jodgubbar

jordgubbssmoothie

Min egna favorit med massor av nyttigheter och så mycket gott för kroppen hittar du här:

Recept: Green tea stinging bee

Jag tycker namnet var lite fyndigt också, och det blev på engelska för att det skulle rimma. Det är ju grönt te, och så lite sting av ingefära! :)

smoothie med kiwi, matcha-te och ingefära

Hoppas du blir sugen att testa några smoothies! Det bästa med smoothie är att det är så himla enkelt att göra, och tar bara några minuter så har du en riktigt god fruktdrink i handen! Jag använder oftast en mixerstav när jag gör mina smoothies, mest för att det är enklast att rengöra :)

recept på smoothies

Det är perfekt att göra en smoothie till familjen på morgonkvisten. Vi hade lite besök här i helgen och då drog jag till med jordgubbssmoothie och det blir så uppskattat. Det är faktiskt enkelt att göra vilken frukost som helst till en riktig fest!

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

hemgjorda geléhallon

Geléhallon – Recept på Geléhallon

Läckra geléhallon som är fantastiskt goda!

Flätad längd av semla fyll med mandelmassa och grädde

Flätad semmellängd

Läcker femflätad semmeltårta!

recept på enkel kålpudding

Kålpudding

Enkel och så god klassisk kålpudding!

recept på kladdkaka och hur du lyckas med din kladdkaka

Kladdkaka – Recept på kladdkaka

Perfekt kladdig kladdkaka!

semlor formade som gifflar fyllda med hemgjord mandelmassa och grädde.

Semmelgifflar

Semmelgifflar! För dig som älskar den vanliga smaken av semlor!