Recept på trillingnöt, mjölkchoklad och hasselnötter

Trillingnöt – Recept på trillingnöt

Tänk vilket ramaskri det blev när Trillingnöt försvann från vår älskade chokladask! Men det blev däremot en stor succé på alla bloggar att man kan göra den själv istället :) Idag gjorde jag ett gäng trillingnötter, jag rostade hasselnötterna rätt hårt innan, och det blev en helt ny smakupplevelse. Lite som Nutella, fast som pralin!

Recept på trillingnöt, mjölkchoklad och hasselnötter

När du ska göra praliner hemma så är tempereringen av chokladen väldigt viktig, det är den som gör att man kan ta i chokladen utan att den smälter. Jag är ingen expert på att temperera, men denna gången lyckades jag verkligen och jag blev så nöjd!

hemgjorda praliner med hasselnötter

Trillingnöt, ca 24 stycken

200 g mjölkchoklad av bra kvalitet
72 hasselnötter, ca 50 g

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader, lägg nötterna på en plåt och rosta i cirka 10 minuter.
2. Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalet. Låt nötterna svalna helt.
3. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften av den över ett vattenbad till 45 grader.
4. Blanda ner resterande choklad och rör tills temperaturen är 25-26 grader.
5. Avsluta med att värma upp chokladen till 30 grader.
6. Alternativ 1: Doppa tre nötter i chokladen, fånga upp dem med en sked och låt överflödig choklad rinna av och lägg pralinerna på bakplåtspapper. Ringla över lite choklad för att skapa ett fint mönster.
7. Alternativ 2: Eller använd en form som jag gjorde, då fyller du lite choklad i botten, lägg tre nötter och fyll upp med choklad. Slå formen i bordet för att undvika luftbubblor.
8. Låt pralinerna stelna i kylen.

trillingnöt

Jag jobbar ganska lite med choklad, mest för att jag tycker det är så svårt, men när man lyckas så är det verkligen underbart kul!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Recept på trillingnöt från alladinasken

Vill du ha fler tips på gott godis så hittar du alla mina recept här: Fredriks godis

Etiketter: julgodis, trillingnöt

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Underbar krans av saffransdeg dekorerat med pärlsocker

Saffranskrans med vanilj

Vacker och magiskt god saffranskrans!

Enkel fudge med kondenserad mjölk

Enkel fudge med choklad

Enkel och så god fudge!

En smällkaramell fylld med godsaker från kökets box

Julklappstips – Kökets Box

En smällkaramell fylld med godsaker från kökets box!

med kärlek från Hofors

Med kärlek från Hofors 2017

Musikhjälpen 2017 - Med kärlek från Hofors