våfflor

Våfflor – Frasiga våfflor

De allra bästa våfflorna får du om du gör smeten dagen innan du ska göra våfflor! Då hinner mjölet svälla, smakerna utvecklas och de blir helt enkelt bästa våfflorna!

våfflor

Jag använder ett vanligt våffeljärn utan några specialgrejer, och de här våfflorna blir precis sådär frasiga som man vill ha dem. Servera våfflorna med lite uppvispad grädde och färska bär så är det den perfekta lunchen eller efterrätten!

frasiga våfflor

Våfflor, 8 st.

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
100 g smör – precis innan du gräddar våfflorna

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
2. Vispa ner vattnet och vispa till en fast klumpfri smet.
3. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet.
4. Plasta bunken och låt stå över natten (eller så länge det går innan du ska göra våfflorna)
5. Smält smöret och vispa ner i smeten.
6. Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.

Här är ett litet klipp när de gräddas :)

våfflor smeten dagen innan

Man vet ju ofta dagen innan om man ska göra våfflor, så det är perfekt att vispa ihop smeten innan man går och lägger sig. Då är det bara att grädda våfflor t.ex när man vaknar!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

frasvåfflor

Vill du göra en glutenfri eller mjölkfri våffla kan jag tipsa om min paleovåffla, naturligt gluten och mjölkfri! Receptet hittar du här: Paleovåfflor

paleovåfflor

Finns det något jag gillar så är det våfflor och pannkakor på helgen. En lugn morgon där man får ta sig tid i köket och göra något riktigt gott efter en lång arbetsvecka! Ett annat tips är amerikanska pannkakor med äkta lönnsirap, det är verkligen helg för mig! Receptet hittar du här: Amerikanska pannkakor

amerikanska pannkakor

 

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!

cheesecake med lime och kiwi

Cheesecake med lime och kiwi

Läcker cheesecake med kiwi och lime!

bakade äpplen med smultäcke

Bakade äpplen med smultäcke

Perfekt dessert med äpplen!

marängsviss med lakrits och hallon

Marängsviss med lakrits och hallon

En underbart god variant av marängsviss med smak av lakrits och hallon!

pannacotta med krusbär

Pannacotta med krusbär, lime och mynta!

Läcker dessert med krusbär!