Västerbottenchips med dill och gräslöksdipp

Västerbottenchips med dill och gräslöksdipp

Här har du det perfekta tilltugget när du ska ha lite kalas. Kanske till ett glas bubbel och man vill bjuda på något när gästerna kommer. Det är verkligen otroligt enkelt att göra de här västerbottenchipsen, och de är försvinnande goda!

Västerbottenchips med dill och gräslöksdipp

Receptet är så enkelt, och det går utmärkt att förbereda dessa i förväg. Västerbottenchips kan man även bara knapra precis som de är, eller som jag gjorde här med en riktigt smarrig dipp!

dill och gräslöksdipp

Ingredienser till 24 stycken Västerbottenchips

Västerbottenchips:
200 g riven västerbottenost

Dill och gräslöksdipp:
3 dl gräddfil
2 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
salt och peppar

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 200 grader och klä tre plåtar med bakplåtspapper.
2. Lägg ca 1 msk riven västerbottenost med ordentligt med mellanrum på bakplåtspapperet.
3. Baka 7-9 minuter mitt i ugnen tills chipsen har fått fin färg.
4. Låt chipsen svalna lite på plåten och lägg dem sedan på lite hushållspapper för att låta chipsen rinna av lite av fettet.
5. Blanda gräddfilen med gräslök och dill, smaka av med salt och peppar.
6. Njut! :)

Chipsen förvarade jag i en plastbunke med lite hushållspapper i botten och locket på sned för att de inte ska bli fuktiga. Håller sig fint några dagar på det sättet!

riven västerbotten

Vi hade lite västerbottenost kvar som inte riktigt gick åt, det var då jag tänkte att jag ska hitta på något gott med det!

De flyter ut rätt mycket, så lägg de små osthögarna med rejäla mellanrum. jag la precis 8 per plåt och det var lagom. Kanske kunde ha tryckt in en till, men inte mycket mer än så :)

Ibland så blir det lite mer matiga saker här på bloggen, om du blir nyfiken på något mer så hittar du det här: Fredriks Middagstips

Västerbottenchips

Du kan även servera västerbottenchips till en god soppa, det passar extremt bra till det! En av mina favoritsoppot är jordärtskockssoppa, här är ett riktigt smarrigt recept: Jordärtskockssoppa

västerbottenchips

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca

Perfekt kladdkaka med kokostosca, riktigt go-fika!

Socker-s

Socker-S – Urgoda vaniljbullar!

Läckra vaniljbullar som kallas socker-S

scones med blåbär

Scones med blåbär

Perfekta blåbärsscones som passar peerfekt till frukost eller mellanmål!

pannkakor på havregrynsgröt

Pannkakor på havregrynsgröt

Enkla och supergoda pannkakor på havregrynsgröt!

smulpaj med havregryn

Smulpaj med havregryn

Underbart god blåbärspaj med smultäcke!