vit chokladmousse med hallon

Vit chokladmousse med hallon!

Vit chokladmousse, det är ju bara sådär gräddigt, makalöst och fantastiskt gott! Här är recept på en vit chokladmousse med en enkel hallonsås som du snabbt gör och häller på vid servering!

vit chokladmousse med hallon

Jag serverade även med lite extra hallon, och det sa bara slurp i glasen! Hallonsåsen är fortfarande frisk och bara lite söt för att man ska känna smaken ordentligt. Vill du ha fler tips på desserter så hittar du massor här: Fredriks desserter

vit chokladmousse med hallon

Vit chokladmousse med hallon, 4 portioner

150 g vit choklad
1 st ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Hallonsås
0,5 dl socker
0,5 dl vatten
150 g frysta hallon

Gör så här:
1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta.  Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.
2. Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke.
3. Vispa upp ägget med med en gaffel så att det är välblandat.
4. Vispa grädden med vaniljsockret, grädden ska vara fluffig med ganska lös.
5. Tillsätt den smälta chokladen till det uppvispade ägget under kraftig omrörning.
6. Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
7. Häll upp moussen i glas eller burkar och ställ i kylen minst en timme.
8. Hallonsås – Koka upp socker och vatten till en sockerlag.
9. Häll över den heta lagen över hallonen och mixa med en mixerstav.
10. Häll såsen över moussen och dekorera med lite färska hallon.

vit chokladmousse

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Som vanligt fick Emil hoppa in och agera hällare :)

Dessert till nyår

Förra året gjorde jag den här desserten, med vit chokladmousse, mörk chokladmousse och hallonkompott i botten. Receptet på den hittar du här: Dessert till nyår

vit chokladmousse

Hoppas du blir sugen att testa den här desserten, och jag lovar dig, du kommer inte att bli besviken!

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

kanelbullepannkakor med pärlsocker

Kanelbullepannkakor

Pannkakor med smak av kanelbulle!

Créme catalan är en Crème brûlée med smak av apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin!

Vit chokladmousse med smak av havtorn

Vit chokladmousse med havtorn

Vit chokladmousse med smak av havtorn!

Crème brûlée med smak av citron och äkta vanilj

Crème brûlée med citron

Perfekt krämig crème brûlée med smak av citron!

Dessert till jul i form av klassisk Ris à la Malta

Ris à la Malta med saftsås

Perfekt Ris á la Malta med saftsås!