Vit chokladmousse med smak av havtorn

Vit chokladmousse med havtorn

Vit chokladmousse är alltid ett säkert gott till dessert! Vit chokladmousse med havtorn är så himla gott! Havtorn är ett favoritbär som jag gärna bakar och lagar med. Bäret i sig är väldigt syrligt så det behövs lite socker för att framhäva smaken. Passar perfekt tillsammans med den vita chokladen.

Vit chokladmousse med smak av havtorn

Vit chokladmousse med havtorn, 4 portioner

2 dl havtorn
1 dl syltsocker med pektin
150 g vit choklad
1 ägg
3 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Koka havtorn med syltsocker i 5 minuter, mosa bären med en gaffel. Passera bären genom en sil för att få bort kärnorna. Låt blandingen kallna i kylen.
2. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Tänk på att vit choklad smälter fortare än mörk choklad. Chokladen ska precis smälta.  Ställ åt sidan och låt svalna lite så den blir ljummen.
3. Knäck ägget i en bunke, och mät upp grädden i en annan bunke.
4. Vispa upp ägget med med en gaffel så att det är välblandat.
5. Vispa grädden som ska vara fluffig och inte för fast.
6. Tillsätt den smälta chokladen till det uppvispade ägget under kraftig omrörning.
7. Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
8. Avsluta med att röra ner havtornssåsen tills välblandat. Ställ i kylen och dekorera med lite havtorn och lite kryddgrönt vid servering.

havtornsmarmelad

Havtorn behöver ofta bearbetas lite för att man ska kunna använda det. Bäret har mycket värska i sig, så därför kokade jag en sorts marmelad. Det blir inte en fast marmelad, utan mer en havtornssås.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

perfekt dessert till nyår med vit choklad och havtorn

Vill du ha fler tips på goda desserter så hittar du alla mina recept här: Fredriks desserter

havtornsmousse med vit choklad

Om fredriksfika

Ålder: 39 år. Familj: Sambon Emil och stor, härlig släkt. Bor: Hofors Just nu: Jag bakar och bloggar flera gånger i veckan och brinner för att testa nya recept. Jag har ett stort intresse för styling och fotografi, alla bilder på bloggen är tagna av mig. Jag kom tvåa i tävlingen Hela Sverige Bakar 2013 och har sedan dess arbetat med bakning och events på olika sätt. Aktuell med min första bakbok som släpps 14e september! Välkommen till Fredriks Fika!

Créme catalan är en Crème brûlée med smak av apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin

Crème Catalan – Crème brûlée med apelsin!

Crème brûlée med smak av citron och äkta vanilj

Crème brûlée med citron

Perfekt krämig crème brûlée med smak av citron!

Dessert till jul i form av klassisk Ris à la Malta

Ris à la Malta med saftsås

Perfekt Ris á la Malta med saftsås!

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Pepparkakspannacotta med apelsincurd

Läcker dessert till jul med pepparkakskryddor och apelsin!

cheesecake med lime och kiwi

Cheesecake med lime och kiwi

Läcker cheesecake med kiwi och lime!