Skärmavbild 2015-06-22 kl. 08.02.44

Amerikansk cookie med choklad & kola

dagensrecept cookie11

En fantastiskt god amerikansk cookie i jätteformat som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med hackad choklad och Dumlekola. En härlig blandning av godsaker! Farinsockret i degen ger kakan en extra fyllig och god, lite knäckig smak. Tillsätt gärna lite hasselnötter eller sötmandel om du vill ha kakan lite knaprigare.

Kakan är god att äta precis som den är, men kan också serveras som dessert med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

Skärmavbild 2015-02-10 kl. 12.20.17

 

 

 


 

 

 

Baka en läcker krispig mjölkchokladkladdkaka – klicka här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Amerikansk cookie med choklad & kola

12–14 bitar  

200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt

1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

cookie3cookie10 cookie2 cookie9

lyxigschwarzwaldtårta14

Festlig Schwarzwaldtårta

En festlig, lyxig och egen variant av schwarzwaldtårta. Enkel att göra och underbart god!

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 21.13.06

Baguetter

Rustika baguetter med en frasig skorpa och luftigt innanmäte.

Skärmavbild 2017-03-24 kl. 20.51.33

Stekpannebröd som inte behöver jäsa

Härliga, snabbgjorda bröd som gräddas i stekpanna.

rågsiktskakor

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor – oerhört saftiga & goda!

citronsaffranpaj15

Frasig citronsaffranpaj

En härligt frasig pajbotten fylld med en läcker, krämig saffrancitronkräm & kardemumma. Servera gärna pajen med lättvispad grädde.