Skärmavbild 2015-06-22 kl. 08.02.44

Amerikansk cookie med choklad & kola

dagensrecept cookie11

En fantastiskt god amerikansk cookie i jätteformat som är lite seg i kanterna och mjukare inuti. Den är fylld med hackad choklad och Dumlekola. En härlig blandning av godsaker! Farinsockret i degen ger kakan en extra fyllig och god, lite knäckig smak. Tillsätt gärna lite hasselnötter eller sötmandel om du vill ha kakan lite knaprigare.

Kakan är god att äta precis som den är, men kan också serveras som dessert med en klick vispgrädde eller vaniljglass.

Skärmavbild 2015-02-10 kl. 12.20.17

 

 

 


 

 

 

Baka en läcker krispig mjölkchokladkladdkaka – klicka här!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola

Amerikansk cookie med choklad & kola

12–14 bitar  

200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt

1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke. Blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. Låt den svalna i formen. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

cookie3cookie10 cookie2 cookie9

snabbbakpulverlimpautvald

Snabb bakpulverlimpa

Suveränt gott bröd som går blixtsnabbt att baka!

snabblimpautvald

Snabblimpa som inte behöver jäsa

Suveränt god & lättbakad limpa som kräver en liten arbetssats och är klar på totalt 30 min (5 min arbete + 25 min ugn).

chokladsnittarutvald

Chokladsnittar

Knapriga, läckra chokladsnittar med pärlsocker på toppen!

22 tårtor

Lindas drömgoda midsommartårtor

23 superläckra tårtor & desserter till midsommar från Lindas bakskola!

10-minuterstårtautvald

Drömgod 10-minuterstårta

På bara några minuter fixar du midsommaraftons höjdpunkt! Det enkla är det allra godaste!