havregrynsgröfrallor10

Havregrynsgrötfrallor

havregrynsgröfrallor9 havregrynsgröfrallor7

Saftiga, goda havregrynsgrötfrallor! Gröt i degen gör bröden oerhört saftiga och hållbarare. Jag älskar dessa bröd. De är mättande och konsistensen är underbar. Mängden vetemjöl i degen kan variera lite beroende på hur fast gröten är. Degen ska vara smidig, inte för tung och kompakt.

Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept!

Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Havregrynsgrötfrallor 

16–20 st

Gröt
3 dl havregryn
6 dl vatten, kallt

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja

8–10 dl vetemjöl

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.

4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.

3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.

4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

havregrynsgröfrallor8 havregrynsgröfrallor10

Etiketter:
kladdkakesnittar4

Kladdkakesnittar

Kladdkakesnittar som är spröda i kanterna och härligt sega i mitten!

dadelbollar

Dadelbollar

Nyttiga chokladbollar helt utan socker! Supergoda och ingen kan ana att de innehåller dadlar istället för socker.

citronpajmarängtäcke16

Citronpaj med marängtäcke

Frasig pajbotten, krämig, sötsur citronfyllning och fluffig maräng! En superläcker dessert!

3brodav1deg20dragare

3 bröd av 1 deg

Gör en grunddeg och baka ut den till morotsfrallor, hamburgerbröd och en baguette.

kärleksmumskladdkaka7

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmums + kladdkaka = 2 favoritkakor i ett! Godare kan det knappast bli!