havregrynsgröfrallor11

Kalljästa grötfrallor

havregrynsgröfrallor11

Kalljästa grötfrallor! Det bästa som finns är nybakade frallor till frukost. Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. Självklart kan man även göra degen på morgonen och grädda dem på kvällen om man vill. Havregrynsgröt i degen gör frallorna extra saftiga, hållbara och goda!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

kalljästa grova grahamsfrallor

Kalljästa grova frukostfrallor – saftiga och goda! Klicka på bilden för recept!

Kalljästa grötfrallor

16–20 st

Gröt
3 dl havregryn
6 dl vatten, kallt

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja

8–10 dl vetemjöl

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. På kvällen: Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Rulla degen i vetemjöl.

3. Klipp degen i 16–20 lika stora bitar.

4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Täck frallorna med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten.

5. På morgonen: Ta fram frallorna i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Rulla degen i vetemjöl.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt gröt, salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Rulla degen i vetemjöl.

3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.

3. Knåda igenom degen och rulla den i vetemjöl. Klipp den i 16–20 lika stora bitar.

4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Täck frallorna med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten.

4. Lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl. Täck frallorna med plastfolie och låt dem jäsa i kylen över natten.

5. På morgonen: Ta fram frallorna i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

5. På morgonen: Ta fram frallorna i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

havregrynsgröfrallor12

 

Tips! Baka kalljästa morotsfrallor – klicka på bilden nedan eller här för recept!

kalljästa morotsfrallor

 

semmelmuffins10

Semmelmuffins

Magisk goda semmelmuffins som är en värdig ersättare till de klassiska semlorna. Och de går mycket snabbare att baka!

nyttigäppelkladdkaka13

Nyttig äppelkladdkaka i mikron

Nyttig äppelkladdkaka helt utan mjöl eller smör. Innehåller banan, ägg, rivet äpple & kanel. Supergod!

mangohallonsmoothie6

Mangohallon smoothie

Exotisk, frisk fräsch och nyttig smoothie med mango, banan & hallon. Supergod!

mangosmoothie6

Nyttig mangosmoothie

Len, fräsch smoothie med mango och banan. Supergod och mättande!