utvald

Kanelkladdkaka

kanelkladdkaka5 kanelkladdkaka2

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädda eller vaniljglass.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädda eller vaniljglass.

En ljuvligt god kladdkaka med smak av kanel! Mina barn varit helt lyriska när de fick smaka. Även jag och min väninna var supernöjda och åt två stora bitar var! Den funkar bra året runt, men till jul kan man med fördel baka den och få en härlig julkänsla! En enkel kaka som funkar i alla lägen – och den är grymt god!!! Innehåller ingredienser man oftast har hemma.

Kanelkladdkaka

ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
3 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
ca 1 tsk kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng sedan av värmen. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Rör ner äggen och mjölet och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Pudra kanelen över smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädda eller vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng sedan av värmen. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Rör ner äggen och mjölet och blanda ihop allt till en slät smet.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och stäng sedan av värmen. Tillsätt strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om ordentligt. Rör ner äggen och mjölet och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanelen.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanelen.

3. Pudra kanelen över smeten i formen.

3. Pudra kanelen över smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädda eller vaniljglass.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med florsocker före servering. Servera gärna med vispad grädda eller vaniljglass.

 

kanelkladdkaka4utvald

 

Etiketter: kladdkaka, jul, julbak, kanelkaka
citronpajmarängtäcke16

Citronpaj med marängtäcke

Frasig pajbotten, krämig, sötsur citronfyllning och fluffig maräng! En superläcker dessert!

3brodav1deg20dragare

3 bröd av 1 deg

Gör en grunddeg och baka ut den till morotsfrallor, hamburgerbröd och en baguette.

kärleksmumskladdkaka7

Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmums + kladdkaka = 2 favoritkakor i ett! Godare kan det knappast bli!

chokladbollstårta15

Chokladbollstårta i tre lager

Superläcker, god chokaldbollstårta som garanterat gör succé på kalaset!

Bergis2

Bergis

Ljuvligt god långfranska med vallmofrön på toppen! Ett klassiskt bageribröd som man enkelt bakar själv!